Verslag Boarding Cup O13-1

De Boarding Cup editie 2016 is gestart met het toernooi voor O13-1 teams. Alliance O13-1 heeft zich meteen geplaatst voor de finale door 4 van de 5 wedstrijden te winnen. De middag begon met een voorzichtige 1-0 winst op thuisploeg Olympia. Het is altijd even wennen aan de zaal en de boardings. Maar daarna ging het uitstekend tegen DSOV; met vlot samenspel en uitgespeelde goals werd met 3-0 gewonnen. Het zelfvertrouwen steeg tot grote hoogte en misschien was dat wel de reden dat tegen een gemiddelde tegenstander als Blauw-Wit geblunderd werd zowel in de verdediging als in de aanval. De wedstrijd ging met 2-5 verloren en het was weer spannend in de poule. Gezien de andere uitslagen zou de wedstrijd tegen UNO wel eens beslissend kunnen worden. Maar eerst moesten we nog langs buurtgenoot Geel-Wit. De concentratie was terug en met veel machtsvertoon werd er met 7-0 gewonnen.
UNO won daarna ook en omdat zij alleen één gelijkspel hadden gescoord en wij een verliespartij moest er in de laatste wedstrijd gewonnen worden. Opnieuw werd er geconcentreerd gespeeld en door veel druk op de ketel te houden kwam Alliance met 2-0 voor. UNO begon wat meer druk uit te oefenen en probeerde met afstandsschoten te scoren, maar Alliance bleef fier overeind en kreeg nog enkele dotten van kansen om de voorsprong uit te breiden. Misschien door de vermoeidheid kwam dat er niet van maar er werd soeverein gewonnen. En de patat smaakte prima aan het eind van deze middag!
Door deze poulewinst wordt op 4 januari de finale gespeeld tegen DSS. Komt allen kijken! Hopelijk komen die dag nog meer Alliance teams hun finale spelen!

O13 1Eten

O13 1VoorDeGoal

O13 1Standen

Soeluh van den Berg