Alliance ’22 soepel langs Borussia Mönchengladbach!!!!!

!!TOEGEVOEGD: Artikel over deze wedstrijd uit het HD!!

De meiden van de JO 15-3G waren tot in de haarvaten geconcentreerd voor de wedstrijd in de Europese competitie tegen de Borussen uit Mönchengladbach. Dat is een serieuze Duitse club met een serieus scoutingsapparaat, dat in een straal van 90 km meisjes voor de club werft. Want zij trainen 3x in de week, spelen Bundesliga, met alle bekende clubs en komende week oefenen tegen Barcelona uit. Dat hoorde ik voor de wedstrijd van hun coach, die vroeg waar wij de speelsters allemaal vandaan haalden….. “Eh, uit de wijk rond Alliance….., met een straal van 2,5 km hebben wij iedereen wel te pakken ” zei ik. Dat klonk niet zo professioneel……
Maar blijkbaar is dat een goede wijk, want vanaf de 1e minuut trok Alliance het initiatief naar zich toe. Er werd soepel gecombineerd, over rechts vonden de gretige Rubie, Lune en Jessica elkaar blindelings en er kwamen al kansjes. Lize was af en toe ongrijpbaar en Anna – al weken weer de baas op het middenveld – verdeelde het spel en was ongenaakbaar in de duels. Uzza vrat haar arme rechtsbuiten met huid en haar op (niets van gezien de hele wedstrijd) en alleen Esther moest aan de bak tegen een snelle, geraffineerde spits, maar met achterhoede-chef Eef (en keeper Belle) in haar rug ging dat prima. Gedurende het tweede deel van de 1e helft hadden we met Hannelore, Pien en Hannah ineens een totaal andere rechterflank, maar ook zij waren superieur. Inderdaad, een fijne timing dat alle meiden (en zeker Zhitao en Hannelore) vandaag de beste wedstrijd van het seizoen speelden. Goed samenspel, rust aan de bal en lekker tikken. Jammer dat Sterre er niet bij was, maar Sinterklaas was onverbiddelijk. Net voor rust volgde de bekroning: Lize maakte zich op de rand van het strafschopgebied vrij van twee tegenstanders en schoot snoeihard in de verre hoek. De meer dan verdiende 1-0.
Na rust was de verwachting dat Borussia fel van start zou gaan, maar ze kregen geen halve meter van onze meiden. Onzorgvuldig uitverdedigen en fel storen leidde tot een kans voor Lize, die koeltjes met links binnen schoof. Dat doelpunt en de 2-0 voorsprong zorgde voor een korte verslapping, want binnen een minuut brak er een Duitse door en kon Belle net geen redding meer brengen. We zagen even een aarzeling bij Alliance, maar al snel herpakten ze zich en werd er weer goed gevoetbald. Anna wist een paar keer Luca te lanceren, die een prima tweede helft speelde en haar mooie voorzetten weer showde. Met nog zo’n kwartier te spelen ontstond de ‘vorentscheidung’. Na weer goed storen van onze voorwaartsen kreeg Hannah de bal, ze hield overzicht en tikte in de loop van de onvermoeibare Lune, die een beloning voor haar super-spel op meerdere plekken kreeg (ze was rechts-, linkshalf, linksbuiten en op het laatst ook nog laatste vrouw). En de slagroom op de taart kwam in zo’n beetje de laatste minuut. Goed doorzetten van Luca leidde tot een corner van Lize; in eerste instantie werd de bal weggekopt, maar Zhitao speelde de bal terug op Lize die de bal toen vanaf de cornervlag in de kruising plaatste en de 4-1 eindstand op het bord zette.
Meiden, jullie waren groots. Namens alle ouders, grootouders, broers en zussen en andetre familie, vrienden en buren: dank voor een Sinterklaas om nooit te vergeten!