MO13-1 wint ugly

Het was niet mooi, deze 2-1 overwinning. Sterker nog, 40 minuten lang was de tegenstander, Kolping Boys, sterker en gretiger. Net een teentje ertussen, net iets sneller bij de bal. Dit zijn de MO13-1 dames niet gewend, hun coach ook niet.

Veel doelpogingen waren er vandaag niet. Van beide kanten niet. Dat lag voor een deel aan het belabberde grasveld in Alkmaar, wat vooral het technische middenveld van Alliance benadeelde. Maar met 'Rubberkorrel Gate' op komst zullen de dames aardig wat wedstrijden deze winter op belabberde grasvelden moeten spelen. Wen er maar vast aan.
Inmiddels stond Alliance 0-1 achter, en terecht. Het had erger gekund, maar Mara was vandaag goed op dreef. We kunnen nu al vaststellen dat geen O13 keeper in Nederland zo mooi uit haar doel glijdt als Mara.

De pauze was dus geen vrolijke boel bij de meiden. Het lag aan het veld, sure, maar de meiden worstelden vooral met zichzelf. Geen teaminzet en vooral geen wil om te winnen. In de eerste 10 minuten van de 2de helft was het meer van hetzelfde. Maar gelukkig voelden een paar spelers zich geroepen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Emma schermde de ene bal na de andere gretig af, Noa ging haar tegenstanders fanatieker afschudden, Cathelijne stapte net wat harder in, de aanvallers stoorden na hun balverlies. De 1-1 viel eindelijk na een aanslag op Noa, randje penaltygebied. Als penalty specialist zal Noa nu al aan slag voor PSV kunnen gaan. Met veel zelfvertrouwen schoot ze de bal in vanaf de zanderige, modderige penaltystip.

Vanaf de 1-1 begon de machine eindelijk de draaien. De laatste 20 minuten leek meer op voetbal, met aardige kansen voor beide ploegen. Zo mogelijk keepte Mara nog beter dan in de eerste helft. De verdediging kneep dicht, het middenveld verplaatste de bal beter, de aanvallers bewogen ook zonder bal.

De 2-1 viel uit een bekend patroon. Maja kreeg de bal in haar voeten gespeeld net buiten haar eigen penaltygebied, dribbelde, keek omhoog en splitste de verdediging met een steekbal op Mathil die op volle snelheid de bal aannam, haar verdediger wegzette, een meter of 30 dribbelde en keurig afrondde in de linkerhoek. Een typisch MO13-1 doelpunt.

Voor MO13-1 was deze overwinning nodig om in de kampioensrace te blijven. Met zoveel afgelastingen is het moeilijk één koploper te vinden In deze prachtige competitie zijn er niet minder dan 7 kanshebbers, waaronder Alliance. Ook op een lelijke manier kunnen winnen, is een voorwaarde om het kampioenschap binnen te slepen.