JO 15-3G: klaar voor Borussia Mönchengladbach!

Nog een klein weekje en dan staat niet alleen Sinterklaas op het programma, maar nog spannender: onze ontmoeting met Borussia Mönchengladbach in de Europese competitie. We kijken er met vertrouwen naar uit, want de vorm is weer groeiend bij de meiden.
Dat bleek in de ontmoeting met de nummer twee uit onze competitie: Hoofddorp. De eerste twintig minuten waren wij de sterkste partij met op het middenveld onze fantastisch captain Anna, die overal de duels won en die prima in de flanken werd gedekt door Sterre, Zhitao en Hannelore.
Achterin blonken vooral Uzza en Esther uit, maar ook zij konden niet verhinderen dat hun rappe aanvallers (vooral die linksbuiten) met twee snelle counters voor een 2-0 achterstand zorgden. Wij hadden toen al diverse aardige kansen gehad via de gevaarlijke Lize, Rubie en Hannah, maar dit waren hun eerste twee schoten op goal. Wel erg effectief dus. Maar de meiden versaagden niet: Zhitao stuurde Luca op avontuur, die zette strak voor en Anna tikte de aansluitingstreffer binnen. Helaas maakte hun linksbuiten, ondanks verwoede tegenstand van Jess, de 3-1 kort voor rust.
Na de pauze was de strijd redelijk gelijkwaardig. Met Lune als laatste vrouw wonnen we aan snelheid, waardoor Isabelle eigenlijk niet meer in de problemen kwam. Pien bikkelde lekker in het centrum – ondanks een flinke verkoudheid – en Eef die licht geblesseerd aan de wedstrijd begon bekroonde haar goede wedstrijd op middenveld en rechts voor met een hernieuwde aansluitingstreffer: een listige voorzet van Hannah viel voor haar voeten en dat betekende de 3-2. Verder kwam het niet, want bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter was dit de eindstand van deze spannende, sportieve wedstrijd.