O14-2 mooie pot in Hoofddorp

Rond het middaguur trapte de O14-2 af in Hoofddorp, de wedstrijd begon wat later dan gepland maar dat mocht de pret niet drukken, er werd gevoetbald onder een heerlijke herfstzon. De temperaturen lagen ook rond de 4 graden, koud maar heerlijk voetbalweer. Hoofddorp O14-3 was de tegenstander, zoals de meeste teams die in deze poule actief zijn, zijn een maatje te groot, maar Hoofddorp staat een plaatsje hoger dan ons aller O14-2.
Zelfde punten aantal, dus als inzet, we moesten winnen, en dan naar de ranglijst kijkend, kan het wel eens zo uitpakken dat O14-2, drie plaatsen gaat stijgen. Enfin 13.10 uur werd er afgetrapt.
In de verdediging moest er wat geschoven worden omdat Johan er niet bij was en daar kwam nog bij dat keeper Koen licht geblesseerd was aan zijn duim maar kon gelukkig wel als veldspeler actief zijn, gelukkig zijn er jongens in het team, als Koen niet kan keepen zijn taken over kunnen nemen, het werd 1ste helft Joshua en 2e helft Tom die het doel deze dag verdedigden. Het veld was drassig, maar goed bespeelbaar, het waren twee teams die aanelkaar gewaagd waren, leuk ook om naar te kijken, het bleef lang 0-0 tot aan de 25ste minuut, van achteruit kwam Hugo mooi op, gezien zijn lengte en de grootste van het stel, waren toch een beetje anstig hij poeierde de bal richting doel, zijn schot kwam onderkant lat het veld in waarin Koen het attendste was en de 0-1 kon binnen tikken. De O14-2 kon niet lang profiteren van de voorsprong want niet veel later poeierde Hoofddorp de bal ook onderkant lat, maar door goed opletten van grensrechter Alex was de bal achter de doellijn geweest, zodoende gingen we met een 1-1 de rust in. Het was een leuke eerste helft, er werd goed gespeeld, inzet getoond. Hopen dat de 2e helft een vervolg kan geven op het vertoonde spel. Helaas de 2e helft begon niet goed want de O14-2 had nog amper de bal geraakt of het stond 2-1 voor Hoofddorp. De 2e helft moesten we ook wat schuiven, dat had ook met wat wissels te maken en een andere keeper, Brody in de spits en Mick die normaal op het middenveld speelt, nu als rechtsbuiten, als tactiek hanteerde we de 2e helft ook weer dat Hugo op zou komen, dat leverde ook bij O14-2`s 2e doelpunt hetzelfde effect op, Hugo die dus opkwam en via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Mick die de bal mooi over de keeper schoot, 2-2. De inzet die aan het begin van de 2e helft ontbrak was ook nu weer terug. De 2-2 stond maar net op het scorebord of de volgende mooie aanval werd beloond, op het middenveld bracht Joris de bal richting Brody die verwoestend uithaalde en zo de verdiende 2-3 aantekende. Brody had de smaak te pakken want niet veel later scoorde hij met een diagonaal schot de 2-4 binnen. De wedstrijd leek gespeeld maar Hoofddorp kwam terug tot 3-4. Het werd de laatste 10 minuten nog spannend maar het was uiteindelijk Hugo die aan alle onzekerheid een einde maakte en de 3-5 eindstand liet noteren.
Al met al een leuke wedstrijd, er werd goed gespeeld maar ook de inzet was goed, een echte teamprestatie van deze boys!!
Volgende week wacht de O14-2 weer een uitwedstrijd, nu bij HBC, de laatste in deze najaarscompetitie waarna we 10 december waarschijnlijk een oefenwedstrijd spelen en de laatste van dit jaar betreft ook een oefenwedstrijd uit bij VVSB in Noordwijkerhout.