Alliance 014-1 wint, maar niet door in beker

De 014-1 is een samengesteld team van spelers die verleden jaar in de D2 voetbalden aangevuld met twee spelers uit de D1 Gijs en Wout.
Onze eerste oefenwedstrijd na de zomervakantie was tegen onze buurman DSS 014-1. DSS heeft gekozen om de 014-1 een selectie elftal te maken en spelen hoofdklasse. De eerste oefenwedstrijd was een eclatante nederlaag van 9-0. Zowel conditioneel als fysiek kwam het elftal tekort. Dit bleek ook tijdens de competitie en bekerwedstrijden. Goed voetballen maar fysiek waren de tegenstanders beter. De laatste weken is er duidelijk een ommekeer, ook fysiek gaan we de strijd aan en dit resulteerde in een winst tegen Legmeervogels en Hillegom.
Afgelopen zaterdag de derby tegen DSS 014-1. De assistent trainer Peter had het team op de vrijdag nog getraind en scherp gezet voor de wedstrijd van zaterdag.
Het geloof bij de spelers om deze wedstrijd te winnen was niet aanwezig, “misschien kunnen we ze de eerste helft nog bijhouden, maar dan slaat DSS wel toe in de tweede helft|” het leek een onmogelijke missie.
De eerste 20 minuten was het DSS die het spel dicteerde, maar de Alliance spelers bleven kort dekken, tweede man sluit aan en de durf om de tegenstander los te laten en zo de druk op te voeren op de DSS speler met bal. De tactiek werkte. Daarnaast hebben we een keeper op goal die in 1-1 situaties bijna niet te passeren is. De eerste goal van DSS viel dan ook ongelukkig, we vergaten buitenspel op te heffen en de speler van DSS had vrij baan en wist de 1-0 te scoren.
Na 20 minuten hadden de DSS spelers veel energie verloren en onze spitsen Thomas, Teun, Joppe en Gijs kregen kleine kansjes.
De rust was aangebroken, het geloof was terug om de wedstrijd te winnen.
In de tweede helft bleef Alliance met pressie voetballen. DSS had duidelijk moeite met het spel van Alliance. De kansen kwamen via Gijs en Joppe. Ook DSS had enkele kansen, maar Alliance zette nog meer pressie en de gelijkmaker hing in de lucht. Na 15 minuten een aanval, direct aansluiten van de middenvelders, een redding van de keeper van DDS, maar Jochem kreeg de bal voor zijn voeten links in het strafschop gebied en maakte de 1-1. Enkele minuten later waren Gijs en Teun los, helaas kon Gijs, Teun niet bereiken, door goed verdedigen van DSS. De laatste 10 minuten waren aangebroken, Gijs alleen op de keeper af en wist schitterend de 1-2 te scoren. De goal werd gevierd door het hele team. DSS zette nog aan maar Alliance wist de voorsprong te verdedigen. Ondanks de winst gaan we helaas niet door in de beker.
De laatste wedstrijden van het seizoen moeten we tegen de nummers 2 en 3 in de competitie. Laten we proberen deze wedstrijden te winnen zodat we klaar zijn voor de voorjaarscompetitie.