MO13-1 gaat naar het NK

MO13 1

Zondag 20 november. Code Geel. Regen, regen en regen en heel veel wind. Windkracht 9 was geen uitzondering.

Ondanks deze bizarre weersomstandigheden mochten onze dames zich om 09.00 uur melden bij v.v. Floreant in Boskoop om een poging te doen zich te kwalificeren voor het NK dat in mei 2017 wordt gehouden.

Ondanks het ontbreken van de helft van de vaste voorhoede, gingen de dametjes strak van start en vol zelfvertrouwen tegen Bergeijk en lieten deze tegenstander kansloos. 2-0 door twee prachtige goals van de linksbenige Fiona. Ook de ouders genoten van deze wedstrijd met een heerlijke horizontale regen en kapot gewaaide paraplu’s. Tot op het bot nat! En daarna met een nat pak de kantine in. Je moet wat voor je kind over hebben, zullen we maar zeggen…..

De 2e wedstrijd tegen gastclub Floreant begon redelijk, maar we kwamen toch op een 0-1 achterstand. In de tweede helft werd het klassenverschil gelukkig ook omgezet in doelpunten. Een fantastisch doelpunt van Kim veroorzaakte een oorverdovend gejoel van de verkleunde ouders op de tribune. Bij de 2-1 door Noa ging het dak eraf. Hadden de oudjes op de tribune ook even nodig. Kwam er weer wat leven in de enigszins verstijfde lichamen. Van brulouders was op dat moment nog geen sprake.

De 1-0 tegen Oudewater was de beste wedstrijd. Het vertrouwen binnen de supportersgroep kwam ook weer helemaal terug. Flauwe grappen en melige opmerkingen volgden elkaar in rap tempo op. Gevoel in handen kwam terug, kleding droogde enigszins op en onze dametjes waren poulewinner geworden! Conclusie wedstrijd: verdediging was solide, middenveld was scherp en Noa uiteindelijk zuiver in de afronding.

Winst in de halve finale (van de winnaarspoule) zou een plek bij de eerste 3 betekenen en zodoende een ticket naar het NK.

VOC was onze tegenstander in de halve finale.
Weer door goed voetbal en vooral hard werken werd het NK ticket in de wacht gesleept! Invalster Lotte speelde mee alsof zij nooit anders had gedaan en Noa mocht voor de 1-0 tekenen. Na de wedstrijd spraken zelfs enige ouders van een “mooie” dag. En dat met windkracht 9, nat tot op de slip en 5 graden! Wat een storm, regen en kou! Respect voor onze meiden!

De finale tegen Oudewater was een dompertje. Beter zijn, maar door de wind een tegendoelpunt en daarna gunde moeder natuur ons geen doelpunt meer. De wind bepaalde uiteindelijk het 1-0 verlies. Jammer, maar revanche op het NK lijkt een mooi vooruitzicht.

John en zijn dametjes hebben het weer geflikt! Echt een top prestatie om weer aanwezig te kunnen zijn op het NK in mei. Het zal dan ook wel iets beter weer zijn………