JO 15-3G maakt Bergkamp-goal en verslaat VVC

Op het natte gras traden onze meiden VVC gedisciplineerd tegemoet. Er werd behoorlijk opgebouwd, maar de eindpass – bijvoorbeeld op de onvermoeibaar opkomende Hannelore – was vaak net niet goed. Wel kreeg de actieve Rubie een paar kansen, maar die gingen er net niet in. En toen Lize even geblesseerd buiten de lijnen was geparkeerd aarzelde onze defensie heel kort, maar lang genoeg om hun handige, kleine spits vrij voor Isabelle te zetten. Onze nimmer versagende Pien greep (te) kordaat in en de penalty betekende een onverdiende achterstand.
Daarna kwam Esther het veld in en van die handige, kleine spits is weinig meer vernomen. Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de verdiende gelijkmaker viel. Luca probeerde Lize in de diepte te sturen, die voelde daar weinig voor, maar om de een of andere reden tikte een verdediger de bal nog aan: eigen goal.
Na rust vraten de meiden het gras op. Op het middenveld heerste Anna, sterk in de duels en heerlijke passes verspreidend. En Isabelle moest natuurlijk wel alert blijven op dieptepasses, maar we gaven geen kans meer weg. Met Uzza, Pien, Esther en Jessica staat daar namelijk een snel en sterk blok, waar iedere keeper dankbaar voor zou zijn. Sterre en Eef afwisselend als laatste vrouw en als half-speler wisten steeds makkelijker onze middenvelders te vinden en Jessica – al weken in bloedvorm – passte goed in en durfde af en toe mee naar voren. Voorin kwam er steeds meer gevaar: Hannah sterk aan de bal, Rubie met razendsnelle dribbels en Luca, die twee keer net niet scoorde. Na een goede aanval over rechts maakte een VVC-verdediger hands en daar kregen we van scheidsrechter Hugo terecht een penalty. Daar hebben wij diverse specialisten voor in huis en ook deze keer schoot Eef feilloos hard en hoog raak.
Nu opgelet! Jammer genoeg speelden wij niet op kunstgras, want de beslissende 3-1 was het waard om op de beelden nog eens na te kijken. Ik denk niet dat er in 2016 veel mooiere goals gemaakt zijn op de Alliance-velden. Een voorzet richting Lize, die met twee verdedigers in haar rug op de rand van het strafschot gebied stond; één keer stuitte de bal, ze wipte hem met Bergkamp achtige gratie met de rechtervoet omhoog, over zichzelf en de verdedigers heen en - zonder dat de bal de grond raakte – veegde ze hem met links diagonaal in de kruising. Als je een keer niks te doen hebt, moet je het maar eens proberen…… het zal zelfs zonder tegenstanders niet gemakkelijk zijn…..
Hierna was VVC knock out en werd het tijd voor gallery play. We zagen nog een afgekeurde goal van Anna, Lune had wat mij betreft nog wel een penalty mogen hebben na een geweldige rush en nog een goal van Lize (direct uit een corner) werd afgekeurd omdat de bal achter zou zijn geweest.