MO11-1 winst bij AFC IJburg

Op deze koude zaterdagochtend, de meiden gehuld in thermokleding onder hun Alliance kleding. Klokslag half 12 werd er afgetrapt tegen AFC IJburg MO11-2. Volgens de stand zou het een gelijkwaardige tegenstander moeten zijn. In het Amsterdamse IJburg, werd er op het gladde kunstgrasveld gespeeld. We begonnen met de overal inzetbare Lara in doel, omdat vaste keepster Ronja ziek was, en Keet die door een late afmelding ook er niet was, dus verdedigend moest er wat geschoven worden. Op de training hebben we met dewi gesproken dat ze in het team wel een vaste plaats maar indien mogelijk een zwervende rol krijgt. Ze pakte dit prima op, want sinds vrige week hebben we Julie uit de verdediging gehaald en in de aanval gezet met Milla eromheen. Dat pakte goed uit, Emmy die graag in de aanval/middenveld wil spelen hadden we ook in de verdediging gezet, waar ze het volgens de technisce staf het goed doet.
Op het middenveld staan de stofzuigers Luna en Donna, die het hele middenveld schoonhielden, ze deden het prima, eigenlijk als we ze ff wisselden om ff op adem te komen, wilden ze er gauw weer in het veld eigenlijk zoals het hele team. Dan hebben we Helena nog die ook wel een beetje overal inzetbaar is, meestal middenveld/verdediging. In de aanval Milla die af en toe wat afwachtend is maar wel haar doelpunten maakt. Over snelheid voorin hebben we niets te klagen, sinds Julie voorin staat hebben we ook 2 snelle aanvalsters die ook haar doelpuntjes meepikt. Dan hebben we nog de oudste van het team, Mara, die verdedigend het goed doet en vaak mee naar voren gaat, ook haar lengte speelt een grote rol, waar de tegenstander toch tegen opkijkt, alhoewel we vaak ook tegen grotere meiden spelen en ook tegen AFC IJburg MO11-2 was dit zo. De 1ste helft ging gelijk op, weinig kansen, het gevecht speelde zich voornamelijk op het middenveld af, lang bleef het ook 0-0, het wapen in Amsterdam was ook van achteruit richting de aanvalsters spelen en gokken op een mistrap van de meiden van IJburg. Daar ontstond ook de 0-1 uit, Milla scoorde de 0-1 ruststand. De tweede helft begon niet goed voor de MO11, IJburg werd sterker en kregen ook een paar kansjes, gelukkig gingen die er niet in. Na een kwartier pakte onze meiden de draad weer op en via Julie werd het de bevrijdende 0-2. Dit was tevens de eindstand.
Al met al kunnen we tevreden zijn over onze meiden, maandag doen we altijd even een nabespreking met het team voor aanvang van de training, en ook hoe ze zelf de wedstrijd hebben beleefd.

Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd thuis in de Alliance Arena tegen SVIJ op het programma! KOM DEZE MEIDEN AANMOEDIGEN.

Geschreven door Robin de Zwart