JO 15-3G: even zwaar weer in “Europa Cup”

Helemaal op weg naar Arnhem op de zondagmiddag, in de regen. De deelname aan de internationale competitie vergt nogal wat van onze meiden (en ouders). Zeker als je op bezoekt moet bij de koploper Eldenia. Dit is een club die in elke leeftijdscategorie een meidenteam in de jongenscompetitie heeft spelen. En - dat klinkt nog niet zo geëmancipeerd - maar dat is wel een teken van kwaliteit.
De 1e helft hielden onze meiden niettemin heel lang kranig stand. Achterin beten Esther, Sterre, Pien, Jessica en Uzza zich vast in hun snelle, sterke tegenstanders. Ze gaven weinig kansen weg.
Aan de andere kant creëerden ook wij niet veel kansen, hoewel iedereen bij schoten van Luca en Lize (allebei net over) hoopvol opveerden. Maar duidelijk was dat Eldenia vooral opbouwend sterk en rustig was, goede techniek en overzicht. Vlak voor rust viel de ongelukkige 1-0 uit een corner. Twee verdedigers liepen elkaar een beetje in de weg en de Eldenia-spits was genadeloos. En in de laatste seconden voor rust maakten ze zelfs 2-0.
Na de pauze herpakte de JO 15-3G zich. Op het middenveld speelden vooral Jessica, Lune en Anna een hoofdrol. Tegen dit soort tegenstanders is een hoge handelingssnelheid belangrijk, zo merkten we. We verkleinden de achterstand toen Zhitao en Rubie goed stoorden en de bal bij Lize brachten, die via een carambole scoorde. Eldenia raakte echter bepaald niet van de kook, ze bleven rustig combineren en scoorden een mooie 3-1. Toen even later de 4-1 viel, schoof Eef door naar het middenveld en speelden we achterin één-op- één. Dat deden Pien, Esther en Hannelore overigens prima, al moest Isabelle wel een paar knappe reddingen verrichten!! We lieten voorin nog wat aardige combinaties zien, maar het lukte bijvoorbeeld niet echt om ons kanon Hannah in stelling te brengen en Eldenia scoorde zelfs nog fraai de 5-1.
Erg leerzaam! Na afloop natuurlijk geen vrolijke koppies, maar wel (dat was de maandag er na op de training direct zichtbaar) een enorme vastberadenheid om beter te worden. We gaan zien of dat in Europees verband lukt op 4 december tegen Borussia Mönchengladbach.