Na regen komt zonneschijn

Inktzwarte regenwolken afgewisseld met felle zonneschijn: het was vreemd weer op zondag 6 november in Nieuw Velsen waar koploper Alliance MO19 moest spelen tegen Dios. Die koppositie verdedigen is zo makkelijk nog niet: je moet iedere wedstrijd weer geconcentreerd spelen, punten morsen is dodelijk. Aan supporters geen gebrek: zelfs Bo, die flink geblesseerd was geraakt afgelopen training, was zo sportief om haar team op krukken aan te komen moedigen. Klasse hoor, hopelijk ben je er na de winterstop weer bij Bo! Deze wedstrijd was Judit bij afwezigheid van de coaches weer van alles tegelijk, leidster en coach, maar ach ze heeft dat zo vaak gedaan, da's appeltje eitje hoor, ze doet dat zo relaxed.
In het begin van de wedstrijd had Alliance een licht veldoverwicht, maar eigenlijk deed Dios helemaal niet onder voor Alliance: na een snelle aanval op het Alliance-goal wist keepster Amber, die uitstekend keepte vandaag, een eerste tegentreffer te voorkomen. Oppassen geblazen dus, deze tegenstander zou niet zo maar een walk over vormen. Iets later kreeg de Dios linksbuiten zelfs de beste kans tot dan toe: ze kwam alleen te staan voor keepster Amber, maar die aarzelde geen moment en pakte de bal uitstekend. Een snelle tegenaanval over links via Tosca, die de bal prachtig voorzette, maar onze Alliance spitsen Ilse en Jippe konden er niet niet bij. Goed, we zijn wakker en Dios mag ook op haar tellen gaan passen. De druk door en kansen voor Alliance nemen toe. Ilse speelt hij slim de bal langs een tegenstander en gaat met haar snelheid er gemakkelijk voor bij, schiet, maar de goed spelende keepster van Dios pakt de bal. De wedstrijd gaat mooi op en neer en Nina vecht als linksachter mooie duels uit met de snelle rechtsbuiten van Dios. Na een fase met veldoverwicht voor Dios soleert Tosca prachtig langs twee Dios-verdedigsters en schiet verrassend in de korte hoek, maar de keepster pakt alert de bal. Vlak daarna kopt Tosca over uit een mooie hoekschop van Ilse. Intussen is het publiek getuige van stromende regen die de 24 speelsters al gauw tot verzopen katjes omtovert. Ook de moedige grensrechter, vader van Jippe, verdient een compliment door ondanks dit baggerweer trouw met de vlag te blijven zwaaien. De rust nadert al en het staat nog steeds 0-0. Maar dan wurmt Ilse zich in de 43e minuut los uit twee verdedigsters en krijgt zo op de 16meter de bal bij Tosca die de bal heel subtiel en niet eens hard in de rechterhoek mikt, onhoudbaar voor de keepster en 1-0, hoera, de ban gebroken. Even later, echt op slag van rust, neemt Ilse nog een hoekschop maar hoewel de Dios-keepter de gladde bal weliswaar vangt, moet ze loslaten: 0-2, een mazzeltje, maar wel heel lekker zo de rust in te gaan, hoewel....zou de snelle linksbuiten van Dios er toch nog een inprikken, nee hoor, kansloos tegen de zeker zo snelle Sofie.

De rust leverde niet alleen een stralend zonnetje op, maar had Dios kennelijk ook moed gegeven, en vlak na aanvang volgde een snelle uitbraak, waarbij Emma weliswaar eruit werd gelopen, maar Sam het de spits nog net moeilijk kon maken, zodat de uitgelopen Amber een goal kon voorkomen. De Dios-spits kwam daarbij ten val, maar het was geen strafschop hoor. En dan reeds in de 49e minuut een solide combinatie tussen Sofie, Tosca, Jippe die de bal op Julia de W. tikt en die maakt hem heel lekker af: 3-0. Niet veel later wordt een 'mannelijke' overtreding gemaakt - zo eentje die bij de jongens onder 19 schering en inslag is, maar die je bij de meiden niet zo vaak ziet. Hier dus wel, en dus kreeg Alliance een vrije schop. Geconcentreerd legt Emma van zo'n 20 meter aan en schiet hard in de rechterbovenhoek, de - nieuwe - keepster pakt de bal maar laat los en handig tikt Jippe de bal in: 5-0. Op weg naar nog meer doelpunten, want je weet nooit of het doelgemiddelde nog nuttig kan zijn. Kort daarna een uit hoekschap van Ilse waarop Julia de W. heel goed inloopt, de bal in een keer raakt en...6-0 maakt. Dios is inmiddels geheel gebroken, hoewel ze toch af en toe nog een aanval proberen op te zetten, maar de verdediging blijft alert, en als Dios al naast de felle Juwe, Willemijn, Jessie, heen zijn gelopen, dan wacht daar het centrale verdedigingsduo Emma en Julia de S. op de aanstormende spitsen. En altijd is daar Amber als laatste betrouwbare sluitpost. Best moeilijk om in die nattigheid en weinige aanvallen scherp te blijven, maar dat lukt haar prima. In de 82e minuut neemt Ilse weer eens een hoekschop die helemaal aan de andere kant van het 16 metergebied belandt, daar de pantoffel van Willemijn treft die de bal knalhard in de rechterbovenhoek er in peert. Geweldige goal ("Mijn dag kan niet meer stuk", glunderde Willemijn na afloop). Dan volgt uit de spaarzame aanvallen van Dios bijna de eretreffer, maar Maureen houdt het hoofd koel, draait met de bal de goede kant uit en verwerkt de gevaarlijke kans tot een hoekschop voor Dios.
Dan als toetje voor Alliance maakt Ilse in de 88e minuut nog een 'echte' goal door vanaf schuin rechts snoeihard uit te halen en de 8-0 aan te tekenen, waardoor Alliance nu een positief doelsaldo van 30 doelpunten heeft. Deze overwinning brengt de meiden op 21 punten, en even ervan uitgaand dat ook de nrs 2 en 3 (Wherevogels en RKAV) gewonnen hebben, is het gat nu nog steeds 6 punten. Volgende week de spannende pot tegen de nr 2 Wherevogels, die bij winst het gat zou kunnen dichten omdat ze ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Maar dan moeten ze natuurlijk wel winnen van onze meiden en in deze vorm is dat een lastige klus.
Komt volgende week allen kijken en onze meiden aanmoedigen! Bij winst komt het kampioenschap heel dicht bij.