JO9-6M behaalt ruime overwinning op AFC

Zaterdag 5 november speelden onze meisjes van JO9-6M tegen AFC. Het ene team had nog langere staartjes dan het andere en menig t-shirt was te groot voor de startende voetballertjes. Ons team wordt iedere week professioneler, Mathilde stond als een gevaarlijke gele tijger op wacht in haar nieuwe gele shirt. Dit dry-fit keepers shirt hield de tegenstander op grote afstand, goeie tactiek coach Marc! We waren benieuwd of de training van Ko terug te zien zou zijn op het veld en we werden niet teleurgesteld.

Het was niet alleen leuk om te kijken, het was oprecht spannend. Onze Noortje was niet onder de indruk van het gehuppel op het veld en scoorde het eerste doelpunt. Helaas waren enkele moeders langs de kant afgeleid vanwege de aanwezigheid van Cas Jansen, acteur en aanvoerder van AFC, waardoor ze het prachtige doelpunt hadden gemist. Maar er volgden er nog meer. Opletten dus.
Voor de rust scoorde Lotte een lekker doelpunt waardoor het 2-0 stond. Daarna was het tijd voor limo en fruit van Simone en natuurlijk de tactiek bespreking met coach Marc.

Het spel bleef zich afspelen rond het doel van AFC, maar echt doorbreken was lastig, de tegenspeelsters waren erg goed in verdedigen. Zowel Luna als Mirte probeerden via de zijkant van het veld naar voren te spelen maar de paas kwam niet altijd voor de voeten van onze Alliance meisjes. Aan de supporters ontbrak het niet. Beide teams werden aangemoedigd vanaf de zijlijn. Er kwam wel eens een bal in het gezicht of een teen onder een voet, maar de tranen waren snel gedroogd, alle meisjes hadden veel plezier op het veld. In de 2e helft scoorde Loet, deze hing voor de rust al in de lucht. Ze zat er bovenop. Bette liep weer als een hinde door het veld en scoorde 4-0. Ook Lieske scoorde nog via een panna waardoor de eindstand op 5-0 kwam.

Al met al prachtige overwinning. Het team kreeg daarna allemaal een hoodie met een Alliance logo. Team spirit ten top. Daarna vierden de meisjes in de kantine deze overwinning in de hoodie met snoep en chips, want ja, de ouders stonden toch achter de bar. En na een overwinning kunnen zij moeilijk nee zeggen…. ook buiten het veld hebben deze kleine dames een goeie tactiek.