FC Eindhoven op bezoek bij Alliance '22

logo fceOp woensdag toog Team Eindhoven naar Haarlem voor een oefenwedstrijd tegen Alliance ’22. Dit is een wedstrijd met een verhaal. In mei 2016 speelden FC Eindhoven AV en Alliance de “finale” van de Brabant Girl Cup. Helaas werd de wedstrijd een enorme teleurstelling. Door een vervelende en in eerste instantie ernstig lijkende blessure van de aanvoerster van Alliance, Anna, was er nooit sprake van een wedstrijd. Enige plezier was dat de arme Kyra, die Anna moest uitschakelen, lang hierop is aangesproken, terwijl Kyra hier part nog deel aan had.

Alliance ’22 was naast een goede ploeg vooral ook een prettig en leuk team, en de contacten zijn altijd gebleven en de wens om een keer echt tegen elkaar te spelen. Alliance ’22 doet ook mee met de GSN league competitie maar wel in de U16 klasse, terwijl Eindhoven meedoet met de U15. Dus daarom dan maar een vriendschappelijke pot en een mooi uitstapje voor sommige meiden in hun herfstvakantie. Na het uitzwaaien op het strand in Bloemendaal werd het tijd voor De Confrontatie.

Alliance speelt in de 3e klasse (jongens), gaat daar aan kop, en won afgelopen weekend het NK talenten MO17 voor de regio West na vorig jaar de landelijke titel te hebben gewonnen in de MO15. Dus zondermeer een van de betere meisjesteams in Nederland. Het gevaar komt vooral van de roemruchte Anna, die strooit met splijtende passes.

De wedstrijd begon fel, met gevaarlijke uitbraken over rechts van Alliance, die goed werden geneutraliseerd door Eindhoven. Ook over links was Alliance gevaarlijk maar de linksbuiten durfde niet met links uit te halen waardoor uiteindelijk het gevaar week. Eindhoven kreeg steeds meer grip op het spel, en had ook dreigende uitbraken via o.a Teun op rechts. Kenmerkend voor de hele wedstrijd was dat beide teams in hoog tempo en fel speelden (zonder overtredingen). Echter waren de teams ook te gehaast en daardoor onnauwkeurig, waardoor er nauwelijks kansen ontstonden mede door de uitstekende verdedigers. Dus met 0-0 de rust in.

Na de rust was Eindhoven de betere ploeg zonder grote kansen. Het tempo bleef onverminderd hoog en de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Toch viel onverwacht de goal, Ines de uitstekende gelegenheidskeeper, had moeite om een vrije trap weg te werken (de meiden vergaten het muurtje ondanks roepen van Peter) en Alliance reageerde alert, 1-0. Met nog 15 minuten te spelen voerde Eindhoven de druk op. Er kwamen wat kansen, bal op de lat, maar Eindhoven was net niet koelbloedig genoeg. Alliance hapte naar adem maar kon uiteindelijk toch ongeschonden het laatste fluitsignaal halen.

Een prachtige wedstrijd, van prima niveau van 2 gelijkwaardige teams. Beide teams gaven nauwelijks kansen weg, en er werd 70 minuten lang in hoog tempo gevoetbald en om elke bal gestreden. De lange reis naar Haarlem was niet voor niks geweest, ondanks de wat ongelukkige nederlaag.