JO15-3G verliest net in Bloemendaal

Trouwe lezers van deze verslagen zien niet snel commentaar op de scheidsrechter in deze verslagen, maar de ‘unparteiische’ van vanmiddag in onze uitwedstrijd bij Bloemendaal maakte het op twee beslissende momenten wel erg bont. In de goede, gelijk opgaande eerste helft, waarbij Alliance aanvankelijk goed opbouwde, kwamen er, vooral via Lune en Lize, een paar aardige kansen. Er werd lekker fanatiek verdedigd, Zhitao was haar tegenstander dik de baas en achterin werd er goed afgestemd tussen Sterre, Pien, Esther en Uzza. In het tweede deel van de eerste helft kreeg inval-keepster Hannah meer te doen en dat deed ze overtuigend. Helaas maakte Bloemendaal de 1-0 net in de laatste minuut voor rust.

Jammer, maar in de tweede helft speelde Alliance duidelijk beter. Er werd beter gecombineerd, Rubie kreeg een goede kans, Hannelore en Eef speelden pittig en overtuigend,  Anna was een paar keer dreigend en uiteindelijk zagen we een prachtige gelijkmaker. Lize passeerde een tegenstander, haalde de achterlijn en zette hoog voor. En daar kwam Luca aangevlogen en ze kopte de 1-1 binnen. Hoe dit buitenspel kan zijn is niet te geloven, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de grensrechter en boorde ons de gelijkmaker door de neus. Vijf minuten later liet de scheids zien, dat hij best een vlaggende grensrechter durfde te negeren. Hij negeerde namelijk onze grensrechter Hugo en dat leverde een zuiver buitenspeldoelpunt op: 2-0. Een beetje treurig, want het was verder een sportieve, leuke wedstrijd.