Het regent net geen kikkers bij M013-1

Hoeveel één tegen één situaties kan een team creëren zonder daadwerkelijk te scoren? De MO13-1 lijkt hard op weg te om het antwoord te vinden. Kansen creëren is voor dit team geen kunst, maar het afmaken blijft een grote hindernis. Hiermee doet het team zich te kort.
We zagen het meteen: de meiden uit IJburg zijn groot. Maar tja, alle MO13 teams zijn dit jaar groot in vergelijking tot onze meiden. Geef niets dames, zegt de coach, Barcelona bestaat ook eenmaal uit kleine mannetjes. Of, zoals Ajacied Hakim Ziyech een paar weken geleden in de Volkskrant zei: "Als je de bal hebt en je laat hem snel rondgaan, dan maakt fysiek niet uit. Dan raakt de tegenstander altijd vermoeider."
Terug naar Alliance, waar de O13-1 meiden inmiddels 0-1 achter staan. Na 10 minuten Ziyechs advies aardig te volgen, wisten de meiden geen enkele van hun vele één tegen één situaties te benutten. De tegenstander wel, al kwam het tegendoelpunt volledig uit de lucht vallen. Hun eerste schot van de wedstrijd en gelijk raak. De bal rolde met een snelheid van 0.1 km/uur over de lijn.
Intussen ging Alliance gewoon verder waar ze al bezig waren: de bal snel rond laten gaan van de ene naar de andere kant van het veld. Steekballen waren er ook, wat een prachtig manier is om een één tegen één situatie te creëren. Maar weer deden ze het niet! De zoveelste aanval zonder doelpunt.
Inmiddels is het 0-2. Huh? Het was een raar puntertje, maar wel weer raak. Twee schoten, twee doelpunten. Voor Alliance begint het wedstrijd op een Paul Thomas Anderson film te gaan lijken. Het regent hier net geen kikkers!
Tja, zo is het spel nu eenmaal. Al voetbal je goed en geef je alles, het betekent nog niet dat je gaat winnen. Overigens, de 1-2 viel door een prachtig schot in de kruising van Fiona na een – ja hoor, eindelijk! – één tegen één situatie. Dus het kan wel.
Als team loopt de MO13-1 voor op schema. De meiden kunnen elkaar goed vinden en strak rondtikken. Voor een splinternieuw eerstejaars D team is dat knap. Maar als individuele voetbalsters is er nog veel werk te verrichten. Het missen van zoveel doelpunten in het 16 meter gebied zit vooral tussen de oren. Het is nu gewoon een kwestie van veel meters maken. Schieten en nog meer schieten. Soms wil de bal er gewoon niet in, ja. Maar meiden, wie is hier de baas? De bal in ieder geval niet.