MO19 Alliance zet geheim wapen in en pakt koppositie

Het beloofde een heel spannende middag te worden in de MO19-klasse: de nr 1 (RKAV) tegen de nr 2 Alliance. Bij winst zouden onze Haarlemse zwart/wit-leeuwinnen de koppositie kunnen overnemen van de 'palingeetsters'. Het zag er allemaal indrukwekkend uit bij RKAV. De melden speelden op het hoofdveld met een heel grote tribune. RKAV is de amateurafsplitsing van de profclub Voldendam en spelen in dezelfde (fel-)oranje shirts, en dan met de RK (Rooms-Katholiek) ook nog een steuntje van Boven - ga er maar aanstaan. Die felle kleuren inspireerden kennelijk ook de scheidsrechter van dienst, want die liep ook al in een behoorlijk geel shirtje, maar dat verbleekte geheel bij het felgele tenue van onze keepster Amber, dat de tegenstanders behoorlijk zou imponeren, zo zou later die middag blijken.
De meiden waren vol vertrouwen, want nog afgelopen donderdag hadden ze in een oefenpartijtje zowaar Dames 1 met 2-1 verslagen. En ze hadden de beschikking over het Geheime Wapen, een reusachtige speakerbox op wieltjes van Willemijn, dat als een een soort Dikke Bertha-kanon uit de Eerste Wereldoorlog de kleedkamer werd ingereden. Luttele minuten later werden de Black Eyed-Peas afgewisseld door harde, Volendamse muzieknoten Rosanne door Nick&Simon. Tja je moet de tegenstander met de eigen wapens bestrijden niet waar? Alleen Jippe was afwezig, maar daarvoor had leidster Judit uit de MC Lize geleend, een prima keuze, want zij bleek een snelle en gevaarlijke spits. De meiden kwamen goed uit de startblokken en RKAV wist na de afgelopen weken diverse tegenstanders afgedroogd te hebben, niet wat het overkwam. Ze werden aan alle kanten overtroefd door de tomeloze inzet van onze Alliance-meiden, en het technisch vernuft dat af ten toe ten toon werd gespreid. De inzet werd beloond en Lize maakte de 1-0. En daarna kregen de Alliace-meiden nog heel veel kansen, maar geen een ervan werd helaas verzilverd, zo speelde Ilse knap twee tegenstanders uit, maar was haar schot weer te zacht. En kreeg Tosca zelfs de bal in haar voet door een slechte uittrap van de RKAV-keepster, helaas kon Tosca er niet van profiteren. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen van RKAV liet keepster Amber weer haar onschatbare waarde zien door goed uit te lopen en de gevaarlijke diepe bal over de zijlijn te werken. Jessie liet een andere kant van dit MO19-team zien: het vermogen om er ook stevig in te gaan, goed ze kreeg wel een vrije schop tegen, maar met soms wat fysieker spel dwing je wel ontzag af bij de tegenstander. Prima dus dat kleunen af en toe. Vlak voor de rust krijgt RKAV uit een van de spaarzame aanvallen een dot van een kans, gelukkig missen ze. Zou dit een voorbode zijn van de tweede helft?
Dat bleek inderdaad het geval, maar wat over het begin van de tweede helft niet onvermeld mag blijven is de geweldige manier waarop Emma haar tegenstander poortte: door de benen speelde. Da's altijd vreselijk leuk om te zelf doen ook om naar te kijken, tja niet voor de tegenstander natuurlijk ha ha...Toch sloeg de speelsigheid snel om want de tweede helft liet een heel ander RKAV zien. Vastbesloten om thuis niet te verliezen, werd de ene aanval na de andere ingezet. En onze meiden kregen het behoorlijk moeilijk. De bal kon ook niet goed meer worden vastgehouden door het middenveld en voorhoede (Julia de W., Ilse, Lize, Bo, Jessie) en onder de voortdurende sterke druk konden de verdedigsters Sam, Sofie, Emma, Julia S, Nina in samenwerking met het middenveld Juwe, (later Tosca) Willemijn, Maureen niet meer doen dan steeds vol de duels ingaan en de bal zo goed en kwaad als dat ging wegwerken. In die tweede helft bleek Amber van onschatbare waarde, een aantal moeilijke ballen, b.v. een hard schot in de uiterste rechterhoek van de goal, haalde zij er subliem uit, alsof ze haar lichaam kan verlengen. Zij heeft het team zeker op de been gehouden, complimenten hoor. Toch zie je dat hoe hoog de druk ook is, je altijd nog kansen krijgt. Zo vond er een mooie uitbraak plaats via Ilse, die Willemijn een heel grote kans bezorgde, helaas geen 2-0 en die hadden we op dat moment heel, heel goed kunnen gebruiken. RKAV ging onverminderd verder, een corner wordt goed weggewerkt door Nina, maar belandt daarna weer voor de voeten van een RKAV-aanvalster, boem, rakelings naast. Ook de scheidsrechter lijkt RKAV te willen helpen door op twintig meter uit een lichte schermutseling een vrije schop aan RKAV toe te kennen. De nummer 10 legt aan en.... op de paal, pfffttt. Hoelang duurt die spanning nog, wat een voetbalthriller zeg. En de scheids heeft er zin, want na de 90e minuut laat hij nog vijf (!) minuten doorspelen. ZE-NUW-SLO-PEN-DE minuten, maar dan, na de zoveelste hoekschop dan eindelijk het bevrijdende eindsignaal. Hoera, drie punten, en Alliance staat nummer 1. Goed gedaan meiden!
Na de zoete overwinning werd koers gezet naar het eigen clubhuis waar de meiden van de coaches Michel en Louis een welverdiende traktatie kregen. O ja, laten we niet onze dappere grensrechter de vader van Julia de Wit vergeten te bedanken die zich 's morgens in de sportschool al optimaal had voorbereid op zijn vele sprintjes langs de lijn deze middag. De meiden kunnen nu gaan dromen van het kampioenschap, ofschoon de weg natuurlijk nog lang is, maar dromen mag: Rosanne ik weet dat er nog heel veel wedstrijden zijn...