Who's afraid of a little bit of piercing?

In de tweede thuiswedstrijd van Alliance MA1 ging het om de derde plaats, want tegenstandster MA1 KFC had ook zes punten, maar wel een wat lager doelgemiddelde en stond dus derdes. Bij winst zou KFC ons passeren op de ranglijst.
Het veld lag er weer zonovergoten bij, hoewel het wel bezaaid was met polletjes. Omdat twee speelsters afwezig waren (Tosca en Sofie) had leidster Judit de snelle Jessica uit de C opgeroepen, een goede keuze, zo zou later blijken. Judit leek vandaag op een eenmanscircus, want de coaches waren bij de aftrap afwezig, ze had nog geen grensrechters en ze moest natuurlijk ook de pasjes regelen, opstelling maken, etc. Gelukkig dan wel dat heerlijke zonnetje en uw verslaggever startte als vlaggenist, na een vloed van instructies van de (goede) KNVB-scheidsrechter Martijn Rademakers over zich heen te hebben gekregen. Later kreeg de nieuwe Alliance vlaggenist, de vader van Julia de W. eenzelfde instructie over zich heen.
Het was kennelijk piercing-time, want maar liefst drie meiden, Sam, Emma en Willemijn liepen met afgeplakte oorpiercings. Die moeten a.h.w. 'rijpen' in het oor...maar piercings of niet dat maakte weinig indruk op de KFC-meiden uit Koog: het was een verdediging die er meteen stevig in ging.
Over het spel van Alliance kunnen we het eerste halfuur kort zijn: dat was niet goed. Erg onrustig, en veel foute passes. Ook werd te zacht ingeschoten vanuit de tweede lijn. De beste kans was eigenlijk voor KFC. Maar dan is er een prachtige aanval die begint bij de rechtsachter Nina, die de bal op Juwe geeft, die doorpasst aan Jessica die met een slimme pass Ilse in stelling brengt die prachtig afrond. 1-0, is de ban nu gebroken? Er is nog wel een mooie aanval over links met Julia de W. die de bal voorzet op Jessie die de bal helaas in de handen van de keepster schiet. Met 1-0 gaan de meiden de rust in.
In de rust vroeg Julia S. aan scheidsrechter Rademakers of je eigenlijk "Los, voor mij" mag roepen in het veld. "Alleen als het de tegenstander niet hindert", zo legt de scheidsrechter uit. Best moeilijk natuurlijk om dat soms uit maken, maar er wordt voor dit soort uitroepen zelden afgefloten.
In de tweede helft was coach Michel weer aanwezig om de meiden tactische aanwijzingen te geven. Maar alras bleek dat de meiden nog niet helemaal geconcentreerd waren, want rechtsachter Maureen had het moeilijk tegen de razendsnelle nr. 10 van KFC. Gelukkig wist deze nr. 10 na doorgebroken te zijn, de kans niet te verzilveren door goed keepsterswerk van Amber. Alliance herpakte zich, Nina, ook snel, werd op de nr. 10 gezet, die daarna ook niet meer gevaarlijk is geweest. We kregen een vrije schop. Julia S. concentreerde zich en gaf een prachtige diepe bal waar Ilse prima op inliep, de bal aannam maar rakelings overschoot.
In de drinkpauze waren er even echte tranen bij Jippe die het met de andere voorhoedespeelsters zwaar te verduren had tegen het sterk fysieke spel van de verdedigsters die de enkels van onze aanvalsters ook niet ontzagen. Tja, zo merkte coach Michel op, je kunt daar alleen maar zelf ook fysiek tegen in gaan. De scheidsrechter werd hier toch wel even op aangeschoten door de meiden, en daarna lette hij extra scherp op dit soort overtredingen.
Het spel werd weer hervat. Dan via het middenveld kreeg Juwe de bal bij Jessica, die de bal wonderbaarlijk caramboleerde in de uiterste linkerhoek, waarbij de keepster een vreemde stap opzij deed, net alsof ze zei: toe maar balletje, ga er maar in. Maar misschien dacht ze dat het buitenspel was omdat hun grensrechter dat zo fanatiek aangaf. Die was kennelijk zo van de leg, dattie het vlaggen na het - terecht - toekennen van het doelpunt maar meteen voor gezien hield. Wat hebben sommigen toch een kort lontje. Tja het stikt van de molens in Koog dus misschien istie ooit tegen zo'n wiek aangelopen?
Intussen wordt het bovenaan de ranglijstheel spannend: koploopster RKAV (Volendam) versloeg DIOS met 4-0. Blijven dus bovenaan staan, wij blijven ook tweedes. Onze tegenstandster van volgende week SVA kreeg van de Wherevogels waar wij met 4-1 nog van hebben gewonnen een geweldig pak slaag met een 10-1 nederlaag. Op papier moet SVA dus zeker te verslaan zijn, maar nooit onderschatten. Die week daarna spelen we dan de spannende wedstrijd tegen de koploopster RKAV. Daar kunnen we best vertrouwen in hebben, die piercings brengen geluk!

IMG 4845
De afgeplakte piercing van Willemijn