Wedstrijdverslag MA1 Alliance - MA 1 Wherevogels

Zomer houdt ook aan voor MA1 Alliance

Na de klinkende 7-0 overwinning vorige week op DIOS, behaalde MA1 Alliance op zondag 18 september een tweede puike overwinning (4-1), ditmaal uit bij Wherevogels (Purmerend). Aangezien onze mid-mid en aanvoerster Juwe ontbrak, had leidster Judit Uzza uit de MC opgetrommeld. Een goede keuze, zo zou later blijken. Jessie begon met de aanvoerdersband en de meiden gingen meteen goed van start.
Al na zo'n 5 minuten maakte Ilse, ondanks dat ze niet helemaal topfit was, de openingstreffer met een prachtig boogschot (goed dat je er dan toch bent Ilse - wordt meteen beloond!). Hoewel de groene-wit gestreepte Wherevogels een snelle rechtsbuiten hadden, slaagden de verdedigers (het vertrouwde centrale duo Emma en Julia S. en de backs Sofie, Nina Sam en Maureen, de laatste ook wat verkouden, maar toch ook aanwezig that's the spirit) de rechtsbuiten steeds naar de zijkant te dwingen, waardoor de aanvallen meestal strandden. De groene-zwart-gestreepte Alliancers daarentegen lieten de bal knap rond gaan bij het 16-metergebied van de Wherevogels. Toen de bal uiteindelijk bij linksbuiten Tosca kwam, maakte zij haar bekende draai, haalde uit en boem....2-0! Ook een prachtgoal. De achterstand maakte de keepster van Wherevogels zo onzeker, dat ze even later de bal zomaar in de voeten gooide van de Jippe, die te verbaasd was om er van te profiteren. Niet veel later zou zij zich echter prachtig revancheren, want een halfhoge voorzet van Tosca nam Jippe zo in een keer op de slof: 3-0! En dat binnen het halfuur, de wedstrijd leek gespeeld en de coaches Louis en Michel konden tevreden zijn, al zul je van hen niet horen dat je bij zo'n stand dan maar achterover kunt gaan leunen en een beetje kunt genieten van dat heerlijke zonnetje. Nou dat deden de meiden dan ook niet, zo spatte de zweetdruppels van het gezicht van de hardwerkende Julia de W. Hoewel de 4-0 voor rust in de lucht hing: een schot van Ilse werd afgeketst en een solootje van Nina, die was ingevallen als back voor Mareen, helemaal van achteruit, resulteerde in een geweldig schot, maar helaas in het zijnet.
Vlak voor rust kregen de Wherevogels nog een dot van een kans als de rechtsbuiten ditmaal wel de bal wist voor te zetten op een medespeelster die helemaal vrij stond bij de 5 meter, uithaalde richting rechterhoek, maar... tevergeefs, want keepster Amber pakte prachtig de bal.
De meiden gingen aldus met een mooie voorsprong de rust in, een rust waarin uw verslaggever ontdekte dat Wherevogels weliswaar baggerkoffie serveert, maar ook heel behoorlijk Belgisch bier: een dubbele Aflichem: zou dat misschien een voorbode zijn voor dubbele cijfers in de tweede helft?
Maar dat gebeurde niet - het zij de meiden met dat warme nazomerweer vergeven hoor. Wel raakte onze meiden misschien in de juiste soort mood doordat plots Afrikaanse muziekritmes van het nabijgelegen circus het veld over rolden. Uzza raakte zo geïnspireerd dat zij vanaf de zestien de bal knap inschoot: 4-0! Onder leiding van de nieuwe aanvoersters in de tweede helft, de degelijk spelenden Willemijn en Julia de S. probeerden de meiden druk te houden op de goal van de Wherevogels. Een hoekschop van Ilse werd losgelaten door de keepster maar Jessie kon er net niet bij. Een bal van Tosca belandt op de..paal, terwijl luttele seconden later de Wherevogels dan toch de eretreffer maken. 1-4. Tosca had de tweede helft sowieso niet het geluk aan haar zijde, want ze kreeg het ook nog voor elkaar een prachtig hard schot op de lat te zien belanden. Vreemd genoeg overkwam een speelster van de Wherevogels een paar minuten later hetzelfde. Misschien keek de goedkeepende Amber die bal wel gewoon naar de lat...
Met de 4-1-overwinning zijn er nu drie ploegen met 6 punten, Volendam aan kop (maakte weer 9 doelpunten, ditmaal tegen De Rijp, hebben dus een veelscorende voorhoede, we zijn gewaarschuwd), tweedes nu Alliance en derdes KFC, onze tegenstander van volgende week. KFC won 'slechts' met 2-1 van DIOS waar wij vorige week met 7-0 over heen walsten. Maar ja dat zegt natuurlijk lang niet alles, wordt in ieder geval spannend volgende week, komt allen kijken. Tot slot nog dank voor de grensrechters van dienst Sabine en Jeroen. Goed gevlagd Dame en Heer!

Roger

KoffieWhereVogels

Die sponsor Carmen mag wel eens de huidige baggerkoffie voor wat hippere koffie gaan sponsoren...