MO11-1: SENSATIE in de Alliance Arena

De meiden hadden zich vorige week zo erg op verheugd om te voetballen, alleen de week ervoor werd RCZ-2 uit de competitie gehaald omdat ze niet genoeg speelsters hadden om een tweede team te realiseren. Nog geprobeerd om een oefenwedstrijd te regelen maar dat was te kort dag, ten eerste geen velden en ten tweede de teams die ook vrij hadden konden geen team in korte tijd samenstellen. Voor afgelopen zaterdag stond er dus een thuiswedstrijd op het programma, de eerste competitie wedstrijd voor de MO11-1. Nu was RCZ MO11-1 de tegenstander. De tegenstander had maar liefst 4 wissels.
De MO11-1 wil graag 8 tegen 8 spelen. Vooraf met de 2 jonge coaches overlegd wat we gaan spelen, de één wilde 7 tegen 7, de ander 8 tegen 8. Dus er ontstond wat strubbelingen door deze 2 coaches. Het werd 8 tegen 8. De MO11-1 had 2 wissels. Om half 1 begon de wedstrijd tussen deze 2 teams, RCZ speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen IJburg. De MO11-1, een stelletje fanatieke meiden, die voor elke meter vechten. Ook deze zaterdag was dit weer het geval, na de bekernederlaag tegen een selectieteam en een toernooi, ging de MO11-1 op jacht naar de 1ste overwinning. Het werd een leuke partij, twee meiden teams die aan elkaar gewaagd waren. Het ging gelijk op, de MO11-1 was dreigender voor het doel dan RCZ. Het leverde weinig kansen op, het werd een middenveld gevecht. Vlak voor de rust was het Dewi die alleen op de keeper afging, wij telden hem al, echter de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. De brilstand stond bij de rust nog op het scorebord. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, verdedigend stond het als een huis, keepster Ronja kreeg alleen wat rolletjes te verwerken, het werd weer een middenveld gevecht, na een kwartier spelen in de tweede helft kwam er toch de SENSATIE, het hele Alliance complex schrok wakker, na het gejuich van de vele Alliance MO11-1 fans. Milla ging op snelheid langs de verdedigsters van RCZ uit Zaandam, en rondde goed af 1-0. Met nog 10 hete minuten op de klok werd het afwachten of de MO11-1 de 1-0 over eindstreep kon trekken. De SENSATIE was er de MO11-1 wint zijn eerste competitie wedstrijd.
De coaches zijn dik tevreden hoe jullie de wedstrijd hebben aangepakt.
Volgende week staat voor de MO11-1 de uitwedstrijd bij Assendelft op het programma!!