JO 15-3G haalt lekker uit bij RCH 1-6

Na drie nipte nederlagen op rij, werd het tijd om het goede spel van de afgelopen twee weken met een zege te bekronen. Tegen de JO 15-1 van RCH (zou vroeger hun C1 geweest zijn) moest het dan gebeuren.
Vanaf de 1e minuut zetten de meiden een stormloop in. Voorin dartelden Lize, Hannah en Rubie er op los, maar de bal vloog er net niet in. RCH liet vervolgens de tanden zien, hun spits en linksbuiten bleken snelle, gevaarlijke spelers. Jessica en de knokkende Esther herpakten zich en speelden de mannen uit de wedstrijd, waarbij ze goed in de rug werden gedekt door ausputzer Sterre en allen werden gecoacht door keeper Belle. Hun rechtsbuiten zat in de achterzak van Uzza, die hebben we de hele wedstrijd niet gezien.
Op het middenveld was Zhitao ondanks haar zere voet goed bezig en zij scoorde met een knal van ‘buiten de 16’ de 0-1. Eef en Anna zorgden voor de mooie passes. Dat leidde tot een uitbraak over rechts, waar Hannah goed voorgaf op Lize, die zich vrij maakt en beheerst de 0-2 scoorde. Toen ging het snel! Eerst schoot Eef van afstand raak en in de laatste minuut voor rust vond zij de uitstekend in de diepte spurtende Lune, die ook beheerst scoorde.
Na die lekkere 0-4 ruststand was het even moeilijk om op gang te komen en RCH kwam een paar keer gevaarlijk voor Isabelle. Die had gelukkig weer haar vorm van vorig seizoen helemaal terug, ze kwam een paar keer net op tijd uit haar goal en verrichte een paar formidabele reddingen. Daardoor werd het niet erger dan 1-4. Vervolgens regende het kansen aan onze kant. Over rechts vloeiden de combinaties met Jessica, Hannelore en Rubie en over links sloten Eef en Luca erg fijn op elkaar aan. Eerst raakte Lize nog de paal, daarna vuurde Pien net naast en schoot Hannah hard en hoog raak. Ook de 1-6 was fraai: de luid hoestende Luca haalde weer de achterlijn, gaf hard voor en Lune nam de bal ineens. Via de onderkant van de lat vond zij het net.