Klinkende competitiestart MA1 Alliance - DIOS MA1: 7-0!

Op deze zonovergoten zondag 11 september speelden de meiden van Alliance MA1 hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen DIOS MA1 uit Vijfhuizen. Tja als je jezelf 'Doelen Is Ons Streven' noemt, dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter (ach het zij DIOS vergeven, 't was 1947 toen zij werd opgericht, net na de oorlog dus en men probeerde waarschijnlijk wat voorzichtig optimisme in de naam te stoppen).
MA1 trad aan met vier nieuwe speelsters, drie afkomstig uit de B (Julia de W., Maureen en Sofie) en met onze vaste leenkeepster uit de C: Amber. Top dat zij de meiden van de MA uit het keepstersprobleem helpt - want hoe jong ze ook is, ze keept supergoed, en dat zou vandaag ook weer blijken, ook al had ze verder niet veel te doen. Erg leuk trouwens dat nog drie 'afgezwaaide' meiden van vorig jaar Nena, Camille en Bo kwamen kijken, en met veel ouders langs de lijn, was er dus behoorlijk wat publiek. Die nieuwe speelsters beïnvloedden trouwens niet de kapselstijl van Alliance MA1: paardenstaarten (11) blijft de meerderheid, waarbij de twee knotjeskapsels en het ene vlechtjeskapsel het dus moesten afleggen...
Naast de nieuwe speelsters ook een gloednieuw trainers/coach-duo: Louis en Michel die de meiden vast nog een hoop over tactiek gaan bijbrengen. En zoals altijd aanwezig leidster Judit die ook dit jaar weer alles rondom en met het team regelt.

'Doelen' was misschien DIOS' streven, maar Alliance scoorde al binnen vijf minuten het eerste competitiedoelpunt door Jipke. Niet lang daarna gaf Tosca, die linksbuiten speelde, een mooie strakke voorzet die Ilse prima ineens afmaakte, alsof het een peuleschil betrof. Tosca was lekker op dreef want niet veel later soleerde zij de zestienmeter in, omspeelde listig de keepster en tekende 3-0 aan. Een mooi schot uit de draai leverde even later helaas niets op voor Tosca.
In the meantime stond de achterhoede best solide. Laatste vrouw Emma schuwde het duel niet, net zoals haar 'kompaan" voorstopster Julia S. en middenveldster Willemijn. Wel moesten onze vleugelverdedigsters (Sam, Sofie, Maureen) behoorlijk meters maken, want de spitsen van DIOS waren heel snel, maar gelukkig niet zo effectief met afmaken. Op de '10-positie' (mid mid) verdeelde aanvoerster Juwe heel behoorlijk het spel. Helaas viel Nina, die als linksbuiten nog een mooie kans kreeg, weer uit met een enkelblessure, dezelfde die haar vorig seizoen zo had geplaagd - laten we hopen op een snel herstel.
In de 28e minuut kreeg Alliance een strafschop omdat een DIOS-speelster hands maakte. Emma schoot hard hoog door het midden, de bal raakt de lat en ketste.....binnen, buiten? Goal!, zo besloot de scheidsrechter resoluut (en da's maar goed ook want we hebben nog geen doellijntechnologie). Het was een echte 'Johan-Neeskens-penalty' en als je hem niet kent, snel even kijken op YouTube. Nog geen vijf minuten later gaf Julia de W. een handig steekpasje op Jipke, maar die schoot net te zacht in. De 5-0 hing in de lucht, maar warempel, na een uitval werd een DIOS-speelster in onze 16 gevloerd, en weer wees de scheids naar de stip, ditmaal penalty voor DIOS. Amber, die nog niet veel te doen had gehad, concentreerde zich echter zeer goed, en stopte de in de rechterhoek hard ingeschoten penalty subliem. Heel goed gedaan hoor Amber, en met 4-0 gingen de meiden de rust in.

In de tweede helft oogde het spel van Alliance rustig met verzorgde combinaties. En de niet aflatende druk op de goal van DIOS resulteerde in een keurige voorzet van Julia de W. die -wederom- door Ilse keurig werd afgemaakt. Die druk zorgde ook voor de zesde goal, voorgegeven door Ilse en door Jipke erin 'gerommeld' daarbij wel wat geholpen door de DIOS-keepster. Ilse zou de dagtopscoorster worden want met een prachtige aanval over rechts zette Jipke goed voor op Ilse die met een formidabel gekruld schot de bal in de goal krulde: 7-0! Die 7-0 betekent dus dat we na een spelronde het genoegen hebben op kop, direct gevolgd door Volendam (rkav) die met 9-3 won van SVA. Volgende week tegen de Wherevogels, die nog niet hebben gespeeld, maar gezien de 1e pot kunnen we die wedstrijd met vertrouwen tegemoet gaan meiden!

Roger

ACEMA1DIOSMA1

Fotobijschrift: De nieuwe trainer/coach Michel geeft in de rust het tactisch plan voor de 2e helft; naast hem (in rode t-shir)t 2e coach/trainer Louis. Het plan zou leiden tot nog 3 doelpunten...