Uitwedstrijd van team JO9-6M tegen Buitenveldert

Zaterdag 10 september 2016. De uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert staat op het programma. Lastig. Buitenveldert neemt zichzelf en het voetbal zeer serieus en vorig jaar hebben de meiden flink klop gekregen. Iedereen is op tijd. Sommige meiden voelen spanning. Er wordt gegiecheld en fanatiek warm gelopen. Coach Rik roept ze bij elkaar en zet de lijnen uit. Er hangt een verrassing in de lucht. Coach John doet bij de ouders aan verwachtingsmanagement. Denk erom, Buitenveldert is vast beter. Niemand gelooft hem.

De scheids fluit. De meiden storten zich op de bal en de tegenstanders, rommelen zich fanatiek naar voren en ... Lieske scoort. 0 - 1. Binnen een paar minuten. De ouders kijken elkaar aan. Wordt het zo'n dag? Coach John waarschuwt voor optimisme. Buitenveldert trapt af. Ze zijn groter dan de meiden. Nou en? De tactiek is duidelijk: onmiddellijk 'hoog' druk zetten. Een vondst van coach Rik. Het werkt weer! Blok van Berte, Mathilde en Hazel, hengst naar voren van Mirte en Loet loopt de bal het doel in. Hè, 0 -2!? De meiden krijgen er lol in. Buitenveldert trapt weer af. Hup, daar gaan de meiden weer. Met zijn vieren erop, duwtje hier, duwtje daar, balletje breed, trap naar voren en rennen naar het doel. 0 - 3. Halverwege de eerste helft staat het 0 - 3, tegen Buitenveldert. Coach John blijft voorzichtig maar wordt nu weggehoond. De meiden gaan dit varkentje piekfijn wassen. Nog voor de discussie aan de zijlijn is verstomd, heeft Loet voor 0 - 4 gezorgd. Polonaise langs de lijn. Het gaat te makkelijk. De meiden verslappen. Buitenveldert breekt links door, keeper Lotte verliest de controle over de bal en ... 1 - 4. Coach Rik blijft rustig, roept wat instructies en nog voor het rustsignaal is de orde weer herstelt: 1 - 5. Iedereen gaat opgeruimd de rust in. De winstbonussen worden klaar gelegd.

De tweede helft. We zijn er klaar voor. Buitenveldert toont zich buitengewoon onsportief en stelt een sterspeler uit een hoger team op. Krijgt coach John toch gelijk. Daar is het konijn uit de hoge hoed. De meiden vechten als leeuwen, krijgen ook nog een paar goede kansen, maar moeten uiteindelijk buigen. 5 - 5. De teleurstelling is groot, maar zonder reden. De echte wedstrijd is met het rustsignaal geëindigd en die wedstrijd hebben de meiden met historische cijfers gewonnen. Chapeau!