JO 15-3G: net niet tegen Hillegom

Nadat we woensdag ‘net niet’ wonnen van hoofdklasser De Blokkers MO 17-1, ging het zaterdag ook ‘net niet’ tegen Hillegom JO 15-3. Maar er wordt bij vlagen heel erg goed gespeeld en zowel Hillegom als De Blokkers waren dankbaar voor het eindsignaal. We misten de zieke Hannah en ook Pien bleek last te hebben van verkoudheid en ademnood.
Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de trainers tevreden op de wedstrijd zouden terugkijken. Alliance begon wat angstig tegen de ruwe bonken van Hillegom, die zeer stevig uit de startblokken kwamen. Sommige jongensteams houden zich een beetje in als ze tegen meisjes spelen, maar deze Hillegommers gooiden alles in de strijd: niet gemeen, maar wel hard. Op een gegeven moment lagen er meerdere meiden gestrekt in het gras; Jessica was zo hard op haar hoofd gevallen dat ze helemaal niet meer terug kwam en Eef moest even een half uurtje bijkomen na een ‘ijsbeentje’. Doordat niet iedereen bij ons de duels aandurfde kwamen we weinig in het spel en zelfs met 0-1 achter. Onze linkerflank was overigens totaal niet onder de indruk: Uzza, Sterre en vooral Luca kleunden er vol in.
Na rust besloot iedereen zonder angst de strijd aan te gaan. Aanvoerder Anna schudde haar schoolkamp-vermoeidheid van zich af, de aanvallers zetten druk op de Hillegom-defensie en de wedstrijd kantelde. Lize werkte zich suf, we zagen soepele combinaties tussen de geweldige spelende Lune, Anna, Hannelore en Rubie. En de gelijkmaker viel uit een harde corner van Lize, toen Luca (ook woensdag al 2x succesvol bij de Blokkers) de bal knap in het net volleerde. Achterin coachte Belle haar troepen goed: Eef, Uzza, Hannelore en Sterre hielden goed stand en op het middenveld bleef Zhitao heen-en-weer draven. Eigenlijk had slechts één team recht op de zege: we kregen meerdere kansen, maar Lize had pech, daarna Anna en een paar keer werd de geheel vrijstaande Luca over het hoofd gezien. En toen kwamen er vijf sombere minuten. Drie verdedigingsfouten en ineens was het 1-4….. “We zijn er nog niet” riep een Hillegom-verdediger. Daar had ie groot gelijk in, want de meiden (en daarvoor verdienen ze een groot compliment) herpakten zich en zetten de tegenstander weer onder druk. Dat resulteerde in een schitterende en verdiende goal van Hannelore, die na een half jaar blessureleed weer helemaal terug komt en de bal van buiten het strafschopgebied onder de lat ranselde. In de laatste minuut scoorden we ook nog de 3-4 na goed doorzetten van Eef en weer was het Luca die de trekker overhaalde.
Meiden, het niveau ligt hoger dan vorig seizoen. Zowel van de tegenstanders, maar zeker bij jullie. Drie keer goed en moedig gespeeld en drie keer onnodig verloren, maar ik zie toch een grote vooruitgang in het spel. En jullie mentaliteit was altijd al prima, dus het gaat een mooi jaar worden!