JO 15-3G draait zich lekker warm bij DSS JO 15-2G

Al een jaar of vijf (sinds de ME-tijden) zijn de wedstrijden tussen de beste DSS-meiden en hun Alliance-tegenvoeters zinderend. Altijd spannend, ontknopingen in de laatste minuten en pittig maar sportief. Dat gebeurde deze keer slechts een helft.

De 1e helft hadden wij een stevige wind tegen en ontspon zich een pittig duel op het middenveld. Hier vochten Anna, Sterre en Jessica fraaie duels uit met hun tegenstanders. Gevaarlijk werd DSS nimmer, want Pien, Esther, Eef, Esther en Uzza waren hun tegenstanders de baas. En, geholpen door de verre uittrappen van Isabelle kwamen wij meestal aardig onder de druk uit, maar pas in het laatste kwartier kregen we kansen. Rubie en Lune combineerden flitsend op rechts en hun rechtsback moest alle zeilen bij zetten om Luca tegen te houden. Uiteindelijk leidde ons lichte overwicht tot een prachtige solo van Anna, die neergelegd werd in het penalty-gebied. Eef schoot feilloos binnen: een 0-1 ruststand.

Na rust was de wedstrijd snel voorbij; de fantastisch spelende Anna lanceerde LIze, die hard via de keeper raak schoot. De 3-0 kwam weer via de rechterflank; nu legde Lize de bal keurig op de voet van Hannah, die beheerst raak schoot. DSS bleek geknakt, want hierna kwamen ze nog nauwelijks over de middenlijn en was het duidelijk dat de score nog flink kon oplopen. Uit weer zo’n uitstekende corner van Lize kopte Hannah goed binnen en ook de 0-5 kwam uit een hoekschop: nu zette Eef haar voet tegen de bal. De uiteindelijke 0-6 kwam uit een snelle aanval, Hannah zette goed door en gaf voor, waarna Rubie snel voor haar tegenstander kroop.

Indrukwekkende seizoensopening, meiden. Ik heb jullie zelden zo goed en scherp gezien! Maar opgepast: we komen deze DSS-meiden ook nog in de competitie tegen en dan zal het een andere wedstrijd worden.