ME1 sluit magische seizoen af met roze medailles

Precies een jaar geleden kwamen ze voor het eerst samen bij het Gooische Meisjes toernooi in het zonnige Bussum. Drie uur later was het eerste toernooi-kampioenschap een feit en de roze medailles uit 't Gooi binnen. Na een vrij magisch seizoen -- dat een paar weken geleden bekroond werd met het Nederlands Kampioenschap – gingen de meiden er zondag op herhaling.

Met net gelakte nagels – ja, zo'n toernooi was het – begonnen de meiden vrij laconiek tegen de thuisploeg. Was het het stralend weer? Of toch weer de geweldige keepster van FC Bussum die keer na keer de ballen uit de lucht plukte? De Alliance meiden misten weliswaar hun kenmerkende passie, maar toch liepen ze het veld af met een 2-0 overwinning. Business as usual, blijkbaar.

Gelukkig zat er veel meer passie in de tweede wedstrijd. De meiden gingen er vanaf het begin helemaal voor. Ze hielden hun posities vast, vochten voor iedere bal en schoten hard in. Na 24 minuten en 59 seconden was het 4-0. In de laatste seconde werd het toch 4-1 door een stoere kopbal van de Kadoelen aanvaller, precies op het moment dat de scheids afloot.

In de laatste wedstrijd moesten de Alliance meiden het opnemen tegen de grote en atletische voetbalsters van Zeeburgia. Een vermakelijke wedstrijd gekenmerkt door gezonde fanatisme van beide kanten. Alliance was een kop kleiner, maar gaf geen krimp toe. Katie scoorde van 20 meter het mooiste doelpunt van het toernooi en stond aan de basis van een fraaie aanval die via Lima eindigde bij Mathil, 2-0. Zeeburgia vocht hard terug naar 2-2. De laatste 5 minuten werden de toeschouwers getrakteerd op kans na kans. De wedstrijd eindigde in 2-2, maar het had net zo goed 7-7 kunnen worden.

Voor Alliance was een gelijkspel genoeg: ME1 weer kampioen! Op weg naar het podium werd er door willekeurige toeschouwers geroepen 'Wat een leuk team!' Tja, dat krijg je als je na iedere doelpunt met zijn 7-en synchroon een koprol maakt. Lachen dames...

Wat een jaar en wat een leuk team! Met de NK beker, een knappe tweede plaats in de hoofdklasse en fraai aanvallende voetbal hebben jullie de ME lat bij Alliance hoog gelegd. En wat kunnen jullie lachen met elkaar, zeg. De club mag trots zijn dat jullie 10 meiden Alliance hebben gekozen als jullie thuisbasis.

Knap dames, heel erg knap.

2016 06 05 PHOTO 00000528