MD1 wint jongenspoule op Alliance-toernooi

Op het weer perfect georganiseerde Alliance-toernooi (driewerf hulde) trokken de meiden van de MD1 bij een lekker zonnetje onder leiding van interim-coach Simon ten strijde in de jongenspoule. De vaste coaches genoten van een zuidelijker zonnetje om de culturele hoogtepunten van Albufeira te onderzoeken. Maar de meiden wilden hun top-seizoen in stijl afsluiten.
Dat was jammer voor die jongens. Het eerste slachtoffer was UNO. Dat bood nog aardig tegenstand, maar voorin kwamen zij niet door de sterke laatste linie van Isabelle, Floor, Esther en Sofie heen. Er werd aardig getikt en een snelle aanval via Amber (mooie pass van Carmen) leidde tot de verdiende 1-0. De tegengoal viel toen de goed keepende Danae een bal via de voet van Esther als een terugspeelbal opvatte, wat uiteindelijk tot de 1-1 leidde. De MD1 gaf de moed niet op en de bal ging vaker over rechts, waar Sanne – in de rug gedekt door Kim - als een racewagen langs haar tegenstanders ging. Van die rechterkant kwam de winnende treffer, want invaller Anna nam in de laatste minuut een corner van Amer ineens op haar slof: 2-1.
Daarna was de D4 aan de beurt. En die waren ook echt aan de beurt. Dit werd een wervelende voetbalshow, waar Nikita al snel de bal uit een corner (van Amber) op har slof nam en via de onderkant van de lat scoorde. Daarna een schitterende aanval over links via het duo Nikita-Amer, een voorzet naar Annemijn, die rustig bleef kijken en aflegde op Sanne die beheerst raak schoot! Het slotaccoord was voor Amber, die de keeper met een lepe boogbal verschalkte. In de laatste wedstrijd tegen Foreholte nam de MD1 vlot de leiding. Uit – natuurlijk – een corner van Amber kopte Carmen schitterend raak. En daar bleef het bij. Prima gespeeld, meiden!!!