ME1 NEDERLANDS KAMPIOEN!!!!!

ME1 Ned Kampioen

Afgelopen zaterdag 14 mei mochten de dametjes van ME1 aantreden in Holten bij het finale toernooi van het Nederlands Kampioenschap ME1. Het werd een dag om nooit meer te vergeten!

Een tikkeltje nerveus (zelfs enige brulvaders hadden een strak gezichtje) betraden de meiden met een mooie Alliance vlag het hoofdveld voor de openingsceremonie. De Champions League anthem schalde door de vooroorlogse speakers van VV Holten. Iedereen was er klaar voor!

De eerste poule wedstrijd was tegen Gorecht. Nerveus, lastig en moeizaam. Hard werken en 1-0 winnen. Mooie goal van Lana. Helemaal top!

De tweede wedstrijd tegen Holten. Op het ritme van het gebrul van de brulouders (ja de dames lieten zich ook horen) ontstond de ene na de andere aanvalsgolf van Alliance. Tegenstander Holten was kansloos; geknipt en geschoren. 4-0 overwinning. Strakke verdediging, top keeper en mooie goals van Mathil, Lana, Katie en Lima.

Winst in de poule zou een plaats bij de eerste vier betekenen. Halve finales en eventueel daarna de grote finale. Maar dan moest de derde wedstrijd tegen Bergeijk wel nog gewonnen worden. De zenuwen kwamen weer een beetje terug, maar eigenlijk meer bij de ouders dan bij de ploeg. De dametjes speelden zeer geconcentreerd de gehele wedstrijd. John had alles onder controle. Uitslag 2-0 door goals van Katie en Mathil. En weer de nul gehouden door een ijzersterke verdediging!

Afgezien van het feit dat de ballentas een aantal malen spontaan verdween, was de sfeer top en had iedereen enorm vertrouwen in de halve finale tegen Kwiek ’78.

Dat het zo’n zenuwslopende pot werd, had John ons wel voor mogen waarschuwen! Beide teams waren even goed, het niveau hoog en kansen over en weer. Uiteindelijk werd er niet gescoord en dus strafschoppen. Beide partijen schoten goed in. Mede dankzij fantastische reddingen van Mara ging het dak eraf! Na een groot gegil en gebrul en hossende ME1 meisjes realiseerden wij het pas: De ME1 meiden van Alliance ‘22 in de finale van het NK!!!!!!!
De finale begon met een ware line-up en de Champions League anthem werd weer ten gehore gebracht. Veel publiek rond het hoofdveld. De dametjes gingen op de foto en waren er klaar voor.
De finale tegen Always Forward werd een nog gekker spektakel en zou uiteindelijk resulteren in een hoop van Alliance meiden met Mara onderop! Weer 0-0 en winst na strafschoppen.

Alliance ME1 kampioen van Nederland! En terecht. John heeft onze dametjes zoveel geleerd en naast de vele overwinningen in de competitie zelfs een bekroning op zijn werk gekregen! De wisselbeker krijgt vast een goede plek in de kantine. Hoewel, de beker is zo groot, ook al zet je deze in een hoekje, iedereen van Alliance zal weten dat de club een ware kampioen in haar midden heeft!
Trotse (brul)vader van Jet.
P.S. Officieel toernooi verslag op https://voetbaltalententoernooi.nl

ME1 Uitreiking beker