C4M wint MB-toernooi bij DSOV

Een prachtig voorjaarszonnetje scheen op het DSOV-complex en de meiden hadden er zin in. Daar werd allereerst de arme UNO MB1 het slachtoffer van. Al na twee minuten werd Lize door Rubie gelanceerd, ze haalde de achterlijn en zette laag en hard voor en de instormende Luca zorgde voor de 1-0. Kort daarna haalde Anna 2x trefzeker uit en de volgende kwam van Lune, die met veel zelfvertrouwen van de rand penaltygebied de 4-0 binnen knalde. De laatste was van Lize en de keepster zal blij zijn, dat daar geen tv-beelden van zijn… Niet slecht: 5-0 in een kwartier. Vervolgens werd er door doelpunten van – weer – Lune en Hannah (uit moeilijke hoek) met SCW afgerekend.

De ‘finale’ kwam al in de 3e wedstrijd tegen DSOV, die 2x gewonnen en 1x gelijk gespeeld hadden. Dat leverde het mooiste doelpunt van de avond op. Eef onderbrak met een sliding een aanval en bereikte Lize, die in een vloeiende beweging van haar tegenstander wegdraaide, ze zag Luca in de diepte sprinten en gaf met linkerpootje een pass op maat, die door Luca ook in een keer in de loop van de opduikende middenvelder Lune werd geplaatst, die beheerst binnen schoof. Een wereldgoal! Echt spannend werd het verder niet, want Roos, Uzza, Pien en Jessica waren duidelijk beter dan hun tegenstanders en de arme Belle had het vooral koud (in 4 wedstrijden 1 terugspeelbal opgeraapt). Voordat we de beker konden heffen moest nog even gewonnen worden van WVC. Ook dat lukte met 2-0 door een prachtige solo van Zhitao langs drie tegenstanders, afgerond met een subtiel tikje langs de keeper en de laatste doordat Hannah een verdedigingsfout koel afstrafte.

Mooi moment tijdens de prijsuitreiking: op een groot scherm ontvouwde zich het drama Nederland-Frankrijk in een ruimte vol schreeuwende kinderen, kletsende ouders en een disco. Net toen het 0-2 werd begon de 14e minuut en binnen drie tellen was al het geluid uit de DSOV-kantine spontaan verdwenen en bleef het een minuut lang doodstil. Prachtig en bijzonder!