C4M verslaat koploper VVC

Drie weken geleden werden de C4M-dames door VVC C5 met 3-0 ingemaakt. Geflatteerd, dat wel, maar niet onverdiend. Nu stond VVC bovenaan en wij tweede. Een goede motivatie voor een revanche-match. We misten Hannelore en Hannah wegens blessures en Anna begon niet top-fit.
Vanaf de aftrap stormden de meiden naar voren. De voorhoede met Lize, Lune en Luca creëerde – vaak uit passes van Anna en de goed spelende Jessica - kans na kans, maar hun keeper en pech voorkwamen lange tijd een verdiende voorsprong. VVC kreeg overigens in de tegenaanval geen poot aan de grond. Uzza vindt steeds beter haar plek en vertrouwen als linksback. Hun beste aanvaller werd bijna volledig door haar afgetroefd. Aangezien ook Sterre het weer prima deed als laatste vrouw en Pien en Rosalie hun tegenstanders goed in de tang hadden kon Isabelle meestal lekker van de zon genieten. En als ze een schot van afstand kreeg was ze altijd klemvast (behalve een klein moeizaam momentje in de 2e helft). VVC kwam de 1e helft dus nauwelijks over de middenlijn en na ruim twintig minuten tikte Lize attent de ontzettend dik verdiende 1-0 binnen.
Het had eigenlijk bij rust al zeker 3-0 moeten zijn en – dat zul je altijd zien – een keer niet opletten 10 minuten na rust, de eerste kans voor VVC en het was gelijk. Dan heb je even karakter nodig om de tegenslag te verwerken. En dat hebben onze meiden in overvloed. Eef begon weer te schitteren op het middenveld, met als hoogtepunt een dieptepass tussen de twee centrale verdedigers precies in de loop van de actieve Lune, die net niet scoorde. Rubie, vaak ongrijpbaar, handig pingelend en een paar flonkerende een-tweetjes met Lize showend, liet zelfs een dubbele panna zien… Tien minuten na de gelijkmaker legde Lize de bal uit een corner precies op de heup van Luca, waarna Zhitao met links een belangrijke goal hoog binnen schoot. En tenslotte kreeg Eef de beloning voor haar goede wedstrijd toen Lize een corner in haar buik plaatste, waarna Eef de eindstand binnen prikte.
Gefeliciteerd, meiden, nu staat VVC tweede wij bovenaan. Maar het is een spannende competitie, want Hoofddorp, Geel Wit en Onze Gezellen staan vlak achter ons.