C4M wint van nummer 1 uit Hoofdklasse

Het zijn van die momenten dat je als trainer jezelf afvraagt of je niet teveel van je speelsters vraagt. Op dinsdagavond een zware competitiewedstrijd uit bij Onze Gezellen en de avond daarna op bezoek bij de nummer 1 van de meiden Hoofdklasse, Reiger Boys. Jessica bleek niet fit, evenals Hannah en potentiële invalster Amber was ook nog geblesseerd. En het was koud (2 graden), natte sneeuw en hagel en een niet nader te noemen ouder, zei zaterdag jl. dat hij de indruk had dat onze meiden “toch vooral mooi-weer-voetballers” waren…….. Gelukkig hadden Esther en Nikita wel weer zin in een wedstrijd, dus met 12 vermoeide meiden begonnen we om half 8 in Heerhugowaard.
En Reiger Boys bleek een tegenstander van formaat. Snelle, felle speelsters, die elkaar goed wisten te vinden en een licht veldoverwicht opbouwden. Toch kreeg keepster Isabelle niet eens zoveel te doen, want Esther speelde weer een solide partij en Sterre deed het prima als laatste vrouw. Ook de backs bleken fitter dan verwacht; Roos beheerst en Uzza lekker bikkelend. Ons middenveld bleef ook goed overeind, Nikita en Zhitao waren onvermoeibaar en in de tegenaanval waren we gevaarlijk. Kort voor rust gaf Anna – dapper door de pijn heen bijtend – een schitterende pass op Lune die snoeihard uithaalde en de 0-1 binnen schoot.
Na rust moest Anna even uitpuffen en nam Eef haar rol als mid-mid over. Het leek of Alliance wat doping in de thee had gekregen, want ze kwamen als duivels uit de startblokken. De linies sloten goed aan en we joegen de Reiger Boys/Girls over het hele veld na. Die wisten de eerste twintig minuten na rust niet meer hoe ze het hadden. Eef strooide met fantastische dieptepasses waar vooral Lize als rechtsbuiten geweldig van profiteerde (hoewel Lize dat zelf minder zag, hoe goed ze speelde…). We zetten over het hele veld druk, kregen kans na kans en al vlot maakte Lune, nadat Lize weer was weggestuurd door Eef, haar tweede goal. Even later lette Luca goed op bij een terugspeelbal, ze hield even de bal vast en speelde spits Lune perfect aan, die haar hattrick voltooide. De ‘nul’ vasthouden leek haalbaar, maar Sterre’s enige foutje in een verder glorieuze wedstrijd leverde de 1-3 op. Maar niet getreurd, want tien minuten voor tijd liet Lune eindelijk wat van haar geweldige trucs en techniek zien (wat ze op de training altijd etaleert, maar in de wedstrijd speelt ze vaak zonder franje), ze dolde twee verdedigers, schoot op goal en Luca joeg attent de rebound in de touwen.
Geweldige prestatie, meiden. De Reiger Boys hadden het hele seizoen nog niet verloren en staan eerste in de hoofdklasse! De thuisblijvers hadden gisterenavond echt ongelijk (een beetje bij de kachel naar zo’n saaie 0-0 van PSV kijken…….). De traktatie van de jarige Jessica, die met haar team was meegereisd, was dan ook meer dan verdiend!