D3 wint bekerthriller van Hertha

Voor de D3 stond er deze zaterdag een bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen Hertha D3. Deze wedstrijd zou eerst vroeg in de ochtend plaatsvinden, maar de mannen van Hertha moesten dan heel erg vroeg van huis. Hertha komt uit Vinkeveen. Een kleine club maar dit team van Hertha D3 doet het goed in de competitie waar ze hun uitwedstrijden voornamelijk in en om Utrecht spelen. De D3 begon de wedstrijd met wind tegen, ook dit was te merken, we hadden goede uitvallen, maar stonden ook vaak de eerste helft met de rug tegen de muur, immers Hertha had vrij snelle spitsen voorin lopen. We konden gelijk zien dat Hertha een aardig team heeft dat elkaar makkelijk weet te vinden. Hertha kwam na 10 minuten ook op een 0-1 voorsprong. Na 20 minuten brachten we Brody in die als linksbuiten goed opdook en de gelijkmaker 1-1 onder de keeper doorschoof. De 1-1 was tevens de ruststand. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, zeker omdat we de eerste helft wind tegen hadden gaven de boys de volle 100%. Iedereen was er van bewust dat het belangrijk was om door te gaan naar de volgende bekerronde. De tweede helft hadden we de wind mee, we dachten soms teveel aan aanvallen, wat resulteerde in gevaarlijke counters van Hertha. Na 8 minuten in de 2e helft keek de D3 weer tegen een achterstand aan, door een duw maakte Hertha er dankbaar gebruik van dat betekende de 1-2. De tweede helft kregen we wat corners, Tom was de aangever, Brody was de afmaker van dichtbij 2-2. Bij een gelijke eindstand zouden er penalties genomen moeten worden, er moest een winnaar uitkomen. Na de 2-2 kreeg de D3 weer een domper te verwerken, weer keken we tegen een achterstand aan 2-3, de tijd werd steeds korter, maar de D3 toonde veerkracht en weer was het Brody die zijn derde goal scoorde 3-3. Met nog 5 minuten op de klok was het nu Brody die de corner nam en het projectiel op Toms hoofd liet belanden, eindelijk was daar de voorsprong 4-3. Met nog 4 minuten te spelen hebben we de deur achterin dicht gegooid. Na 60 minuten klonk het laatste fluitsignaal in deze bekerthriller, olé de D3 naar de 2e ronde.