B1 knokt zich naar zege tegen Uitgeest

Na de geweldige seizoens-start zag de B1 zich vorige week toch ineens ‘in het rechterrijtje’ terug. Dat zat deze jongemannen en hun leidsman Bert niet lekker. Afgelopen woensdag oefenden zij in een koud, nat en winderig Nieuw Vennep. Gehard door die omstandigheden en mentaal gesteund door een winnende treffer in de slotminuut trokken zij op het altijd sfeervolle THB-terrein vastberaden ten strijde tegen Uitgeest. En in hun midden zagen wij de terugkeer van de verloren zoon: Bas Roos.
Het werd al snel duidelijk dat Alliance wilde winnen. Zoals altijd werd snel de aanval gezocht en we zagen een aardige kans voor Pepijn en een dot van een kans voor David na een woeste knal van Bas, die de keeper losliet. En ook Mehmet was actief en gevaarlijk, maar hij zocht het doel te hoog. Op het middenveld heerste Alliance: Jur en Hans gingen 90 minuten van box to box en in hun midden bikkelde en passte Bas alsof ie nooit weg was geweest. Maar ondanks alle goede bedoelingen was het met de rust 0-0. WantDe B1 kreeg de bal niet in het net en Uitgeest werd maar zelden gevaarlijk: Daan won de meerderheid van zijn duels, de subtiele technici centraal achterin (Wes & Youri) gaven bijna niks weg en Joël leek te genieten van een hernieuwd, dynamisch optreden als linksback.
Om dan meteen maar met Joël als bruggetje door te schakelen naar de mooiste aanval van de middag: de in de tweede helft uitstekend ingevallen Moustapha passte (met rechterpootje) tussen twee man op de demarrerende Joël, die daverde naar de achterlijn, gaf strak voor en Mehmet volleerde net naast. Aanval na aanval rolde op het Uitgeester doel af. Kansen, kansen, kansen. David, Mehmet, Bas, Jurjen. Zij kwamen nog amper over de middenlijn. De ook al goed ingevallen Bernhard stond bijna altijd goed en ook de backs gaven geen krimp. Nog meer kansen en schoten. Bas, David, Mehmet, ook Youri. En nog steeds 0-0. Zo langzamerhand gingen de wat meer somberen (of zijn dat realisten) onder de ouders filosoferen over die ene uitval die zou leiden tot een wel heel lullige 0-1 nederlaag. Ineens leek die – minder dan 10 minuten voor tijd - te komen toen hun spits alleen op Tijn af ging. Maar met een uiterste krachtsinspanning kon Youri in het penalty-gebied net op tijd weg-sliden. Nog vijf minuten te gaan en een vrije trap net op de helft van Uitgeest. Zij vormen een lijn op de rand van de ‘16’, Youri legt hem er net achter en de insprintende David tikt subtiel binnen. Mannen, wat een opluchting en wat was ie verdiend. Geweldig doorgeknokt allemaal!