D3 verliest van lichtvoetigheid van HFC

Het was koud, rond het vriespunt, de aanvangstijd was half 9. De D3 moest in de thuiswedstrijd aantreden tegen de D6 van HFC. Het veld was hard en glad. De tegenstander 1ste jaars, kleine mannetjes, waren zoals we vooraf al dachten in het voordeel. Klokslag half 9 werd er afgetrapt door de D3, al gauw werd duidelijk dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden. HFC had een paar snelle jongens voorin lopen terwijl onze achterhoede ook veel snelheid heeft verloren we toch veel duels, waar HFC veel feller was, meer durfde, sloop er toch angst in het team.
Het bleef lang 0-0, 10 minuten voor de rust was het HFC dat verdiend met 0-1 voorkwam. We mochten blij zijn dat het nog maar 0-1 stond, en wij de eerste helft eigenlijk geen kans gehad hebben, we moesten het voorin hebben van de snelheid van Silven. Tot 5 minuten voor rust dat Silven gelanceert werd een speler van HFC, dat betekende einde wedstrijd van Silven die hard neer kwam op het harde veld. De tweede helft verliep voor de D3 dramatisch. We konden geen grip krijgen op het harde veld, waar HFC het toch beter deed op het harde veld. We kregen de bal moeilijk voorin, alles werd te hard ingespeeld. Het was lang geleden dat de D3 verloren heeft in de competitie, maar ook dat hoort erbij. Uiteindelijk werd het verdiend 0-4 voor HFC, we mochten blij zijn dat het geen dubbele cijfers werd. In de slotfase kregen we toch twee goede mogelijkheden om de stand een draaglijker aanzien te geven.

Volgende week wacht de D3 een bekerwedstrijd (thuis) tegen Hertha uit Vinkenveen….