En eindelijk dan drie dikverdiende verdiende punten!

Tja daar sta je dan als MA1 onderaan op de 6e plek met o punt in de ‘winnaarspoule’, onterecht al twee keer met pech verloren. Onze meiden moesten deze zondag op een winderig thuisveld spelen tegen MA VVS '46 die slechts een plekje hoger op de ranglijst stond met 1 punt. Dus bij winst zouden we van die vermaledijde laatste plek verdwijnen. Nou komen die meiden van VVS (Voetbal Vereniging Spanbroek ’46) uit het open winderige deel van Noord-Holland, dus wind zijn ze daar wel gewend.
Naast de wind had coach Judit echter ook nog andere problemen: de ziekenboeg bestond vandaag naast Willemijn ook nog uit Jippe, en Tosca. Wel kon Nina weer meespelen, zij het een halve pot. Ook Lisette was bovendien afwezig. Maar gelukkig kon Judit putten uit de pool van enthousiaste meiden van MC1, dus waren er weer drie ‘huurlingen’ aanwezig: Uzza, Lize en Lune, en hoe jong ze ook zijn, ze zijn bloedfanatiek, dus je moet er drie keer voorbij of ze zijn je zelf al voorbij gelopen, want watervlug zijn ze ook nog.
De Spanbroekse dames droegen een variant op het kostuum van de Volendammers vorige week, ook oranje shirts maar met witte broeken. Misschien werkte dat oranje, na die nederlaag van vorige week, wel als de bekende rode lap op een stier voor onze groenzwarte leeuwinnen, want binnen een kwartier kwamen we op voorsprong: een schot van Uzza werd weggestompt door de keepster van VVC ’46 maar de attente Bo kopte de bal mooi in. In de 25e minuut maakte Julia over de as van het veld een mooie run en gaf een prachtige cross pass op Jessie, die er helaas net niet bij kon. Even later kon het publiek getuige zijn van een hoekschop van VVS waarna Guus een ‘interessante’ hoge terugspeelbal gaf op onze eigen goal, waarbij de wind ongetwijfeld parten speelde. Gelukkig geen probleem voor Noor. Even later krijgt Jessie weer een schotkans, maar die gaat over het doel. Een mooi doelpunt van Alliance werd vervolgens afgefloten wegens buitenspel. Ook Lize was lekker op dreef, tot vreugde van liefhebbers van technisch voetbal hield zij zowaar de bal een paar keer omhoog alvorens uit te halen, ai, net naast, maar wat een mooie actie. We gaan met 1-0 de rust in, maar alle pijlen staan op overwinnen, want we krijgen in de tweede helft ook nog eens het windvoordeel. En dat blijkt ook zo, want na de rust pakt Alliance meteen het veldoverwicht. En als Lize een voorzet geeft, staat Bo weer op de goede plek 2-0, goed gedaan Bo! En onze meiden zijn goed op dreef, een mooie aanval wordt helaas niet verzilverd: het schot van Ilse is net te zacht. In de 54e minuut ontstaat zo’n gezellige kluts voor de goal van VVS, die in deze fase de weg geheel kwijt is, maar helaas in de drukte weet men toch de bal weg te werken. In deze fase was Alliance de bovenliggende partij en hadden er eigenlijk nog wel wat doelpunten in gemoeten, maar who kears? Vermeldenswaardig in deze fase is een werkelijk e-nor-me spurt van Julia om een bal die over de achterlijn dreigt te gaan bij VVS nog binnen te halen en de bal voor te krijgen. Maar niemand die daar meer op had gerekend, zo zie je maar, reken juist altijd daar maar wel op, want je weet nooit of zo’n bal niet toch nog wordt voorgezet. Die inzet tekent het team vandaag, zo verliest Ilse bijvoorbeeld de bal, maar knokt zich terug, verovert de bal terug en…krijgt de overtreding tegen. Het is wel de mentaliteit dat wordt gestreden om elke bal.
Zo’n kwartier voor de wedstrijd wil Judit twee speelsters weer inbrengen Nina en Camille, die zich met dat wapperende haar voor de ogen net voorzien heeft van een Sandokan-bandje om het haar. De scheidsrechter ziet het echter niet: SCHEIDSRECHTER!! gilt Camille, en iedereen op het veld bevriest - rustig trippelen de twee speelsters vervolgens het veld op. Van schrik laat Judit alle papieren uit haar handen glippen en haastig worden deze geheime aantekeningen bijeengezocht.
De defensie van Alliance onder aanvoering van Emma met Sam, June, Nina, Camille en Julia blijkt vandaag onpasseerbaar en op het middenveld maakt Juwe onvermoeibaar haar meters. In de 85e minuut krijgt VVS nog een hoekschop, maar die wordt prima gepakt door Noor, die verder een rustig dagje had. Zo’n bal tekent dan wel haar klasse want het is hartstikke lastig als je weinig te doen hebt, toch scherp en geconcentreerd te blijven spelen. En wat bleek aan het eind van de middag: we waren niet 1 maar 2 plaatsen opgeschoven! (Ook langs Jisp - weten jullie het nog, de kampioen van de vorige competitieronde), We staan nu op een keurige vierde plek. Als we dus volgende week winnen van West-Frisia (derdes met 6 punten) dan komen we zowaar op plek 3 (wij hebben namelijk een iets beter doelpunt gemiddelde). Wordt dus een spannend pot, zoals eigenlijk alle wedstrijden in deze poule enerverend zijn. Rest ons ook Reinier weer te danken die weer uitstekend vlagde en zich goed staande hield langs de lijn tegen de krachtige wind.

Roger

MA1Wissel2

“Sandokan” Camille prutst het bandje in het haar vlak voor de wissel.