D3 gaat maar door met winnen

De zaterdagmiddag stond de wedstrijd van de D3 op het programma  in  IJmuiden tegen  SVIJ  D2.  De D3 zit nu wat in een sterkere poule dan in de najaarscompetitie.  Na de winst  tegen DSS,   dat in de najaarscompetitie ook bovenin meedraaide en waar we het bepaalde gedeeltes van de wedstrijd toch moeilijk hadden,  nu was het de beurt aan  SVIJ,  ook  SVIJ was tweede geworden in hun najaarscompetitie.  We weten dat ons sterkste punt de aanval is,  maar  de verdediging wordt alsmaar sterker door weinig weg te geven,  maar  ook snelheid achterin omdat we toch vaak op de helft van de tegenstander spelen.   De D3 begon goed aan deze wedstrijd, we waren sterker, al gauw kwamen we op voorsprong door een mooie solo van Silven 0-1,  de D3  ging goed door door goed samenspel dat resulteerde al gauw in de 0-2 door wederom Silven.  Het  3e doelpunt kwam voort uit de mooiste aanval/counter.  SVIJ   werd wat sterker was in de aanval totdat op eigen helft Joshua de bal veroverde,  passte op Silven die rond de middenlijn stond,  speelde de bal op Tijs waarna Tijs de bal door de benen van de uitgelopen keeper speelde en de 0-3 russtand scoorde.  De wedstrijd van de D3 zou eigenlijk op veld 3 gespeeld worden,  ze vonden eigenlijk dat de D  ook een keer op het hoofdveld mochten spelen en de B die altijd op het hoofdveld speelt naar veld 3 moesten verhuizen.  Dit even terzijde.  De tweede helft begonnen we weer goed  want het was topscorer Brody  die de 0-4 liet aantekenen die de bal vanaf de zijkant in de kruising joeg.  Het verzet van SVIJ was gebroken, met bosjes gingen ze naar de zijkant met blessures,  conditioneel zit het bij de D3 goed,  0-5  en 0-6  (zijn  33ste  doelpunt  van het seizoen)  weer door  Brody,  ook dus een zuivere hattrick.  SVIJ  deed in de slotfase iets terug om toch nog de 0 van het bord af te halen.  Eindstand 1-6.