C4M heeft wind uiteindelijk in de rug!

Na twee weken achter elkaar zonder voetbal waren de meiden gretig …. En grieperig. Hannelore en Sterre waren al afgemeld en zaterdagmorgen kwamen daar ineens Zhitao en Pien nog bij! Gelukkig waren twee MD1-meiden (Nikita en Amber) en twee MC1-meiden (Milène en Isa) bereid om na hun eigen wedstrijd snel naar Geel Wit te fietsen.

Nikita kwam als eerste aan en mocht meteen aan de bak, want Anna had een zere knie. Tegen de wind in hadden we het beste van het spel, maar het bleek dat Hannah en Luca nog last hadden van hun griepje deze week, dus voorin hadden we het zwaar. Dat werd steeds zwaarder, want na een minuut of 10 schoot een Geel Wit-middenvelder van grote afstand – gedragen op de wind – snoeihard raak. Onhoudbaar voor Isabelle, die een ondankbare wedstrijd had; bijna niks te doen en toch tegengoals. Want kort voor rust brak hun beste speler door, na een wilde trap naar voren, die haalde de achterlijn en via (meen ik) Hannah verdween die bal in ons doel. Tegen de verhouding in, want wij hadden betere kansen: Rubie en Lune hadden een paar keer pech en Luca al helemaal toen ze bij haar gelijkmaker (uit een mooie pass van Anna) net buitenspel bleek te zijn.

In de tweede helft wilden de dames een en ander rechtzetten. De yell, vergeten voor de 1e helft, kwam er aan te pas. En Geel Wit eigenlijk niet meer. Want na rust kwamen zij nog amper over de middenlijn. Milène viel goed in en combineerde lekker met Rubie en later Amber. Achterin hadden Jessica en Rosalie hun buitenspelers in bedwang en Eef heerste als vanouds achterin. Verrassend was het debuut van Uzza als voorstopper na de pauze, een ontdekkking; snel & fel, geen duel verloren! Amber’s invalbeurt startte goed, ze haalde de achterlijn en speelde Lize keurig over de grond aan. En die was lekker op schot: kort daarna speelde ze zich vrij op de rand van de ‘16’ en schoot hard raak. De gelijkmaker kwam weer na een aanval over rechts. Nu zette Rubie voor en schoot Lize haar hattrick binnen. De meiden speelden steeds beter en Anna (af en toe weer toverend) bediende Amber, die rustig aannam en de 2-4 binnenschoot.

Goed gewerkt, meiden. Laten we hopen dat het volgende week minder winderig is en dat we weer echt gaan voetballen.
Erwin van Baarle