D3 wint van O12-2

De D3 verkoos de winterstop toch in eigen land te blijven. Na vorige week waar we het toernooi van AFC`34 wonnen stond er dit weekend een wedstrijd tegen Alliance O12-2 op het programma. De oefenwedstrijd van mijn andere team de C5 werd in de ochtenduren afgelast in en tegen FC Castricum na de overvloedige regenval. De wedstrijd van de D3 zou op het kunstgrasveld gespeeld worden, aanvang 15.30 uur. DE wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van de D3 liep uit zodat we pas om 16.00 uur konden aftrappen tegen O12-2. In het begin was het nog even wennen voor de D3, toch wat moeite met het spel van de O12-2. Na een kwartier spelen kwamen we in ons eigen spel, de beginfase liepen we alleen maar achter de tegenstander aan. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de D3 toch verdiend op 1-0 door Brody. Aanvankelijk gaven we weinig kansen weg maar de eerste kans die de O12-2 kreeg leverde daarom ook de gelijkmaker op 1-1, de O12-2 had snelle jongens voorin lopen, het spelletje wat de D3 speelt, op de helft van de tegenstander spelen, brengt ook risico`s met zich mee.
Achterin hebben we o.a. Bas en Joris lopen die snel zijn, en vaak met achterstand toch nog de spitsen inhalen van de tegenstander. Nog voor de rust kwam de D3 door nogmaals Brody en Silven op 1-3. Wat Arjen Robben op rechts doet doet Brody op links, dus naar binnensnijden. We begonnen het seizoen met Brody in de spits, maar een paar keer op links geprobeerd, dat leverde toch betere resultaten op, dat zien we ook in de wedstrijden van afgelopen twee weken. De tweede helft, het was nog steeds droog, alleen het was koud, begon de D3 voortvarend met goede combinaties, van achteruit werd er goed opgebouwd, met Bas die zo af en toe inschoof op onze snelle voorhoede. Met Tom als spelbepaler op het middenveld, Joshua die net als het toernooi van vorige week goed stond te spelen. Joshua stond vanaf het eind van de eerste helft op de linksback positie, omdat Steven uitviel met een lichte blessure. In overleg met Steven vond hij dat hij beter niet meer kon spelen, volgende week hebben we hem hard nodig in de competitie. En dan hebben we Tijs nog, eerste helft kwam hij niet zoveel aan de bal, dat gaf hij ook zelf aan in de rust, tweede helft was Tijs als rechtsbuiten erg goed aanwezig, met splijtende passes. De tweede helft speelden we goed, door Brody kwam de D3 op 1-4 waarna Yannick uit de rebound de 1-5 binnenpegelde. Het was met de O12-2 gedaan, Silven bracht de 1-6 op het scorebord waarna de O12-2 de score nog wat dragelijker maakte 2-6. We hebben een leuke pot voetbal gezien met Tomas als de uitblinker achterin. Het was een nuttige oefenwedstrijd. DE D3 IS ER KLAAR VOOR!!!!
Aankomende woensdag traint de D3 niet op het veld, maar gaat vanaf 16.00 uur de Sportschool (Anybody) in. TEAMBUILDING. Maar liefst met 14 spelers zijn aanwezig!!!!
Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen DSS D7 op het programma, deze wedstrijd wordt bij THB gespeeld……