C5 speelt Wintertoernooi bij HBC

Na een paar weken vrijaf had de selectie van de C5 er weer zin in. Ik kreeg een uitnodiging van HBC om hieraan mee te doen. Het toernooi was bestemd voor de D-pupillen en de C-junioren. Na één training na de winterstop stond er dus alweer een toernooi op het programma zodat de jongens de oliebollen eraf konden spelen. HBC organiseerde dit toernooi voor het eerst, ipv limonade kregen we een teambonnetje voor chocolademelk.
Onze eerste wedstrijd was tegen HBC C4, een oude bekende, want dat team troffen we ook in de najaarscompetitie waar we van wonnen. We moesten het doen zonder onze vaste keeper Pelle die ziek was. Over de groepsapp hebben de jongens zelf geregeld wie er wilde keepen, een prima zaak. Enfin de eerste wedstrijd begonnen we wat slapjes, jammer dat de wedstrijden 2x12 minuten duurde, geen van de teams hadden windvoordeel dus je zou zeggen gewoon 25 minuten doorspelen. In deze wedstrijd kwam HBC op 1 en 2-0. Daarna scoorde Kars de aansluitingstreffer 2-1. Met nog een paar minuten te spelen iedereen navoren gebonjourd maar het mocht niet meer baten. De tweede wedstrijd ging tegen HBC C3, dat een klasse hoger speelt dan de C5. Veld 2 was afgekeurd zodoende konden we op het hoofdveld spelen. Vanaf het begin hadden we niets in te brengen tegen deze lange gasten van HBC. We kwamen de hele wedstrijd er moeilijk uit maar stonden wel goed te verdedigen. In het 2e bedrijf kwam HBC op een toch wel verdiende 1-0. Niet veel later scoorde Coen met een afstandsschot de gelijkmaker 1-1. Dit werd tevens de eindstand. Gezien de wedstrijd hebben we een punt gestolen tegen HBC dat veel beter was. De derde wedstrijd ging tegen Zwanenburg C4. Twee gelijkwaardige teams, er was geen team dat beter was, het bleef lang 0-0 totdat in het tweede bedrijf Zwanenburg scoorde 1-0. Deze klap kwam de C5 niet meer boven. De C5 werd laatste in deze poule met één gelijkspel en twee nipte verliespartijen.
Volgende week zaterdag wacht de C5 een oefenwedstrijd in en tegen FC Castricum……..