Alliance meiden doen het super in de zaal

Het begon al goed in Hoofddorp met de MD1 meiden, die fris en fruitig om 9 uur van start gingen op het Hoofddorpse oliebollentoernooi. Hoewel bij sommigen, zoals Esther, Relinde en Floor, te zien was dat zij toch de voorkeur geven aan gras, bleken bijvoorbeeld de snelle Sofie en Sanne al gauw te wennen. Keepster Danae kreeg niet woest veel te doen, (want hoewel de genoemde 3 dames liever op gras staan, gaven ze bijna geen kans weg!), maar stond pal op het moment dat het nodig was. Er was veel gevaar voorin, waar Carmen en Nikita mooie technische acties lieten zien en vooral Amber was onstuitbaar. Ongenaakbaar veroverden de meiden de 1e plaats met een doelsaldo van 10 voor en nul tegen! Coaches Bastiaan en Youri (en alle ouders) glommen van trots.

Daarna was het de beurt aan de jongste C-meiden, die een bijna foutloos parcours reden met 4 dikke zeges op rij. Echter, in de eerste wedstrijd tegen het lepe Roda 23 gaven we een 1-0 voorsprong (Anna) weg en eindigden we ondanks een groot veldoverwicht en enorm veel kansen op een 1-2 nederlaag. En dat haalden we niet meer in, want Roda won alles.

De tweedejaars C-meiden traden op in de MB-competitie. Onder leiding van de bloedfanatieke, super-zaalvoetballers Eef & Lune trokken ze ten strijde. Vier dikke zeges en toen restte alleen Overbos, die trouwens ook met een tweedejaars C-team in de MB-poule verschenen en ook 4 keer wonnen. Alleen was dankzij onze schotkracht (lize, rubie en hannah voorin) ons doelsaldo een stuk beter. Sowieso scoorde behalve Isabelle iedereen van het team, ook de normaal niet veel scorende Zhitao noteerde twee fraaie goals! Keepster Belle had (ook nl. in de MC-poule) inmiddels 8 wedstrijden op rij geen doelpunt geïncasseerd en wilde ook deze finale met een clean sheet beeïndigen. Het werd een bloedstollende strijd tussen twee van de sterkste teams van de regio, waarbij Alliance gaandeweg vooral via de ontembare Lize de overhand kreeg, iets meer kansen ook, maar waar we blij waren dat Isabelle in bloedvorm stak en dat het uiteindelijk 0-0 bleef. Met de hoofdprijs als gevolg.

Om 16.30u trad de MA1 aan. En zij wisten de derde plek in de wacht te slepen. Uw verslaggever moest echter even op adem komen qua zaalvoetbal, want er wachtte ‘s avonds immers ook nog een Boarding Cup finale op hem.