De Pieken van Alliance D2

Alliance D2 is bezig aan een indrukwekkende reeks voetbal, dit seizoen, inclusief beker wedstrijden, nog niets verloren.  Een gelijkspel tegen Roda , dat voelde als verlies, waren de enige twee punten die dit team heeft laten liggen.

Maar wie is de D2? Een introductie van toekomstige eerste elftal spelers? De D2 bestaat uit tweede jaars D- spelers en speelt in de derde klasse. In deze poule bevinden zich 14 elftallen voornamelijk teams uit de regio. Opmerkelijk is het feit dat een groot gedeelte van de D2 spelers nog nooit in een (F-E-D) selectie elftal heeft gezeten!

Dat de spelers het zo goed doen, bovenaan staan in de poule, betekent dat er nog groei in de individuele kwaliteiten van deze spelers zit. De voorjaarscompetitie zal hier meer uitsluitsel over geven, omdat de D2 gepromoveerd is naar de tweede klasse.

In de bekercompetitie zijn we ook geplaatst voor de volgende ronde, de knock-out ronden.  Onze focus voor 2016 is de bekercompetitie. Ik heb het gevoel dat we ver kunnen komen in de bekercompetitie.

De pieken van 2015!

De verdedigers

We beginnen met keeper Justin Seitz, gewoon een topper van een keeper. Hij zorgt voor de rust achterin coacht zijn verdediging en is het slot op de deur. Mocht de tegenstander onze verdediging passeren dan is Justin de sta in de weg. Justin is tevens de minst gepasseerde keeper in de competitie.
Kwaliteit: coachen, uitkomen, balvast, 60 minuten geconcentreerd. Verbeterpunt: een paar extra cm in de lengte groeien.

De rechtsback Colin Vermaat, tevens de aanvoerder, een degelijke rechtsback met aanvallende en opbouwende kwaliteiten. Zonder zijn leiderschap was dit team niet de eenheid die nodig is om kampioen te worden. Colin zorgt voor een positieve sfeer binnen het team en weet zijn spelers te motiveren tot extra inspanningen.
Kwaliteit: leiderschap. Verbeterpunt: houdt het simpel.

Recht centraal Mike van Vaneveld, Mike staat in de belangstelling van de D1 en heeft al enkele wedstrijden in de D1 gespeeld. Zijn snelheid en het simpel oplossen van gevaarlijke situaties maken Mike tot een van de beste verdedigers van Alliance.
Kwaliteit: snelheid. Verbeterpunt: de eerste aanname.

Recht/links centraal Siebe Verschuur.  Een speler met mogelijkheden, is in te zetten in de verdediging maar ook in de aanval, heeft techniek en snelheid. Tevens neemt Siebe veel risico’s met als doel de bal zo snel mogelijk bij de spitsen te laten belanden.
Kwaliteit: allrounder. Verbeterpunt: concentratie

Links centraal Tobias Schermer  De beste verdediger , middenvelder en aanvaller!!  Tobias zou het liefst met de bal hele veld overlopen en alles doen, maar hierdoor vergeet hij zijn positie wel eens. Maar Tobias speelt nu ingetogener en hij houdt zijn positie, waardoor er rust komt in het team.  Tobias is een speler met veel kwaliteiten.
Kwaliteit: Inzicht en verplaatsen van het spel. Verbeterpunt: Niet alles willen doen.

Linksback Jochem Veldhuizen.  Van voorhoedespeler naar linksback. Gelaten heeft Jochem deze positie aanvaard.  Jochem is een van de betere opbouwers in de D2. Een speler met mogelijkheden, maar laat te weinig zien hoe goed hij is.
Kwaliteit: Onze aanvallers profiteren van zijn opbouwende kwaliteiten. Verbeterpunt:  Harder worden in het 1-1 duel en laat zien hoe goed je bent gedurende de hele wedstrijd.

Links/rechtsback Pjotr Beerens, kwam van de D1 naar de D2. In de D1 werden zijn talenten niet onderkend. In dit team kan Pjotr zich verder ontwikkelen. Voor de D2 is Pjotr een echte aanwinst, een speler met techniek en overzicht.  Ondanks zijn kleine postuur gaat hij de strijd aan en wint in de meeste gevallen. Opbouwen is geen probleem voor Pjotr. Iedereen in het team is blij met onze “Pjotr”.
Kwaliteit: Goede techniek.  Verbeterpunt: Oefenen met linkerbeen.

De middenvelders

Wat een klasse middenvelders spelen er bij de D2! 

Rechtshalf is onze linksbenige Dylan van der Weide. “Waarom moet ik op rechts voetballen, ik ben linksbenig?” :vroeg Dylan mij voor een wedstrijd. Mijn antwoord was dat hoor ik van jou wel na de wedstrijd. In deze wedstrijd scoorde Dylan, na de wedstrijd kwam Dylan naar mij toe en begreep waarom een linksbenige speler beter als rechtermiddenvelder kan staan. Als een linksbenige middenvelder op de rechterpositie staat is het eenvoudiger om te openen op de rechtsbuiten en de spits. Tevens sta je, aan de rechterkant, als linksbenige middenvelder beter voor het goal.
De wens van Dylan is spits. Dat kan Dylan ook, maar weet ook dat hij het in snelheid aflegt tegen de spitsen van de D2. Als rechter middenvelder pakt Dylan zijn goaltjes mee. Maar aan verdedigen heeft hij nog steeds een hekel. Daarom zet Dylan zijn tegenstander het liefst zo hoog mogelijk vast. Ben je eerder bij de goal volgens Dylan. Een Cruijffiaanse uitspraak.
Kwaliteit: Winnaarsmentaliteit.  Verbeterpunt: werken aan snelheid en de manier van lopen. ( gelukkig hebben we een looptrainer op vrijdag).

Mid/Mid Max Steuten  qua postuur niet maximaal maar wel als spelverdeler maximaal.  Bij Max gaat alles op techniek en het liefst pingelt hij nog 6 spelers voorbij. Aan pingelen is niets verkeerd als het maar efficiënt is en een doel heeft. Niet  6 tegenstanders, maar 1 tegenstander voorbij pingelen is al vaak voldoende om de spitsen aan te spelen. Max gaat dit steeds beter doseren. Waardoor de snelheid en voortgang in het elftal blijft. Bij beslissende wedstrijden liet Max zien waarom hij de spelverdeler is.
Kwaliteit: Pingelaar.  Verbeterpunt: Efficiënt pingelen

Mid/Mid/Link Rechts Niek Seinen. De alleskunner Niek kan op elke positie spelen, waarschijnlijk ook als keeper. Maar meestal speelt Niek linkshalf of Mid Mid. Niek is de man die de ballen afpakt met een ongekende inzet en daarna zo snel mogelijk de spitsen aanspeelt, positie inneemt, zodat de tegenstander onder druk staat. Een speler met talent. Elke tegenstander wordt onder de voet gelopen door Niek, op het middenveld is hij een onmisbare schakel.
Kwaliteit: in elke positie inzetbaar. Verbeterpunt: manier van rennen.

Links/Rechts half Daan Verdonkschot. Wat is Daan voor een voetballer, een back of een middenvelder? Daan moest zich bewijzen aan de coach omdat Daan het liefst op het middenveld speelt. De coach wilde Daan op de backpositie laten voetballen. Daan heeft het ongelijk van de coach bewezen, Daan is een middenvelder. Voor vele onzichtbaar, voor de coach van onschatbare waarde. Zijn simpele spel is uiterst efficiënt de bal afpakken, inspelen, doorlopen en vrijlopen. Daarnaast pakt Daan zijn goaltjes mee.
Kwaliteit: “Onzichtbaar” efficiënt; Verbeterpunt: positie.

Links rechts half Joost Wester een middenvelder met snelheid en techniek, maar klein van stuk. In elk team zou Joost links of rechtsvoor staan, maar niet in de D2. Want Joost is de snelle schakel tussen de verdediging en aanvallers. Als het team op snelheid speelt zorgt Joost voor de toevoer en aansluiting. Bij balverlies kan hij met zijn snelheid veel compenseren.  Naast snelheid ook veel techniek om een speler te passeren. De laatste wedstrijden was Joost geblesseerd, hopelijk wordt 2016 een jaar zonder blessures.
Kwaliteit: Snelheid. Verbeterpunt: concentratie

De aanvallers

Het team blinkt uit in snelle voetballers, eigenlijk zouden de jongens op atletiek moet gaan. Wie de snelste is hangt af van de vorm van de dag. Maar dat de jongens kunnen sprinten is overduidelijk. Hierdoor is onze voorhoede waarschijnlijk de snelste voorhoede van Alliance en de competitie.

Onze topscoorder Joppe Moreu , een spits zoals een spits hoort te zijn, afwachtend en een beetje lui, maar in de 16 leeft hij op. Gelukkig is Joppe tot de ontdekking gekomen dat de bal veroveren zijn voordelen heeft met twee supersnelle vleugelaanvallers. De bal veroveren, spelen naar de buitenspelers mee sprinten, achter de bal bljven en daar is de voorzet. Heerlijk voor een spits als je buitenspelers hebt die de bal terugleggen. Helaas niet altijd een goal maar voor de toeschouwers is het fantastisch om te zien hoe Joppe zijn techniek gebruikt en het inzicht heeft om zijn medespelers te betrekken in de aanval.
Kwaliteit:  Scorend vermogen . Verbeterpunt: De verdediging begint bij de spits!

Spits/ vleugelaanvaller Gijs Bakker. Een ander type dan Joppe,  Gijs is meer de jager. Op het moment dat Gijs ziet dat zijn tegenstander het moeilijk heeft dan bespringt Gijs deze tegenstander zoals een roofdier een prooi bespringt. Met zijn snelheid jaagt Gijs zijn tegenstander op, pakt de bal af en schiet tegen de paal of de ligger. Hoe kan het dat een speler twee keer in elke wedstrijd het doel raakt, maar dan de paal of de ligger?? Zonder Gijs is er minder spektakel.
Kwaliteit: het onder druk zetten van de tegenstander: Verbeterpunt: in de goal schieten ipv op de paal.

Linksbuiten Teun Reeuwijk. Mister voorzet, voor mij als trainer een raadsel zoals Teun voetbalt. Bal aan de voet links of rechts,  dribbel op volle snelheid de bal blijft aan de voet, kappen nog eens kappen aanzetten tot de achterlijn  en dan de voorzet. Of de voorzet met links is of met rechts is, maakt voor Teun niets uit. Zijn goals zijn vaak “lobjes” of intikkertjes, niet omdat het makkelijk is, maar omdat hij altijd eerder bij de bal is dan de tegenstander; een specialiteit van Teun.
Kwaliteit: Dribbel. Verbeterpunt: Techniek .

Rechtsbuiten Thomas Lei. Thomas is een tweeling. Maar soms zijn ze met zijn drieën, als Thomas aanzet voor een sprint dan zie je zijn silhouet nog heel even staan op de plek waar Thomas zijn sprint begon. Thomas is razendsnel, maar een ander type vleugelspeler dan Teun. Thomas gaat op het doel af om de bal dan niet meer af te geven. Zijn doel is het doel. Hij stopt pas als de bal de lijn is gepasseerd. Vaak in de goal, af en toe onbegrip bij zijn medespelers als hij de bal niet afgeeft. Maar de waarde van Thomas is evident, heel veel goals. Beide vleugelspelers zijn bijna onmisbaar in het team, maar als beiden niet in goede doen zijn (zoals HFC), dan zijn er andere spelers die opstaan om de punten binnen te halen!
Kwaliteit: Snelheid. Verbeterpunt: overzicht.

Jongens, jullie zijn geweldige spelers en voor de trainer is het een genot om met jullie te mogen trainen en coachen. Ik geniet van elke wedstrijd en training, want het gebeurt niet zo vaak dat je in een team voetbalt met leuke maar ook goede voetballers.

Als laatste tip: in plaats van de PlayStation ga lekker buiten voetballen op straat, dan train je ook en worden jullie nog betere voetballers.

Jullie trotse trainer Frank