D3 wint oefenwedstrijd in Heerhugowaard

De D3 is klaar met de najaarscompetitie, waarin zoals verwacht Terrasvogels wint van Geel Wit waardoor zij kampioen werden van deze klasse. Maar een mooie prestatie door in deze competitie 2e te worden. Helaas op de beslissende momenten lieten we het afweten, denk aan Kampioen Terrasvogels-uit waar we één van onze slechtste wedstrijden speelden, maar ook Hoofddorp-uit, waar we twee penalties misten. Maar vorige week een schitterende partij op de mat legden tegen DSS dat ook bovenin meedraait.
Van de 11 wedstrijden wint de D3 er 9 en verliest er 2, met als doelcijfers 69-12. Al met al een mooie prestatie van het team waarin we bijna wekelijks 16 spelers hadden. Vandaag stond er dus ook een oefenwedstrijd in Heerhugowaard op het programma tegen SCW`27 D7. We waren mooi op tijd in Heerhugowaard, tot onze verbazing had SCW negen spelers, ze gingen kijken of ze nog wat spelers konden optrommelen, helaas de 1ste helft was dit niet zo, zonder afbericht waren de spelers niet gekomen. Dus we speelden 9 tegen 9 op een groot veld waar de jongens echt moesten buffelen. Ook de griep heeft de D3 te pakken, een paar jongens hadden de griep, desondanks hadden we 12 spelers. De wedstrijd begon als eenrichtingsverkeer richting het doel van SVW. Het was aan hun keeper te dank dat het maar 0-0 bleef lange tijd maar uiteindelijk was het toch Silven en Tom die de 0-2 op het scorebord brachten. De D3 bleef in de rust op het veld, maar SCW ging richting de kleedkamers wat toch een eind lopen was. De rust duurde ietwat te lang. De tweede helft hadden ze er één speler bij dus het werd 10 tegen 10. Al gauw werd het 0-3 door Hugo. Deze stand bleef lag op het scorebord. Tien minuten voor tijd werd er door SCW tegengescoord 1-3, de D3 gaf geen gas meer, de posities werden niet meer ingenomen, de spelers raakten vermoeid. Al met al de jongens zijn lekker beziggeweest.
Volgende week spelen we de laatste (oefen)wedstrijd van het seizoen thuis tegen SCW`27, de return, ze hebben me verzekerd dat ze met genoeg spelers komen…..

Geschreven door Robin de Zwart