Alliance E3 ongeslagen naar kampioenschap

Het hele seizoen was Alliance E3 verwikkeld in een felle tweestrijd met de E2 van Haarlem Kennemerland. Een van deze teams zou kampioen worden zoveel was na een paar wedstrijden wel duidelijk. Elke zaterdag werd er met spanning naar de uitslagen op voetbal.nl gekeken. Wie zou de eerste punten morsen?

Helaas gingen de eerste punten verloren bij Alliance E3. Een ongelukkige wedstrijd van onze kant eindigde in een gelijkspel. Haarlem Kennemerland won zijn wedstrijd wel en liep zo 2 punten op ons uit.

Enigszins gespannen werd er door onze jongens toegewerkt naar de confrontatie tussen Alliance – Haarlem Kennemerland. Deze wedstrijd zou wel eens allesbeslissend kunnen zijn. Ons team ging er vanaf het begin vol tegenaan en speelde de E2 van Haarlem Kennemerland zelfs bij vlagen zoek. Eindstand 6-1. Nu stond Alliance weer 1 punt voor in de competitie.

Als koploper met een minimale voorspong op de nummer 2 lag de druk bij ons. Een kleine misstap en alles zou voor niets zijn geweest. Maar de spelers van E3 wisten hier heel goed mee om te gaan. Elke wedstrijd werd er geconcentreerd en gedisciplineerd gevoetbald.

En afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Op de velden van Onze Gezellen werd met een eclatante zege het kampioenschap van Alliance E3 binnengehaald. Een kampioenschap van alle spelers. Want echt iedereen heeft een essentiële bijdrage geleverd. Gedurende het seizoen zag je het team groeien. En de rek is er nog lang niet uit. Dus de clubs in de derde klasse zijn gewaarschuwd: Alliance E3 komt eraan!

E3Kamioen