D2 wint door instelling! (05 december 2015)

In het spelershome merkte ik het al, geen aandacht voor de coach en zijn uitleg. Spelers die te laat aanwezig waren. Mick uitgeleend aan de D1 en Daan was op de training geblesseerd geraakt.
Tijdens de uitleg van de coach lekker door elkaar heen praten. Als je alles wint, dan worden spelers gemakzuchtig en gaan ze ervan uit dat ze deze wedstrijd wederom gaan winnen. Dus waarom luisteren naar de coach!
Zelfs met wind mee, voor de D2, had HFC de eerste 10 minuten het beste van het spel. Ondanks de waarschuwingen van de coach om de bal langer bij je te houden voordat je deze speelt, waren de eerste balcontacten niet de beste balcontacten van het seizoen. HFC kwam dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Sommige spelers werden eindelijk wakker en de D2 kwam beter in het spel, linies kort, bal over de grond, kort spelen en bij balverlies direct druk zetten en vooruit verdedigen. Maar wederom werden de kansen niet benut. De ruststand was 0-1.
In de rust was er wel aandacht voor de coach, had hij de oplossing? De oplossing is instelling. De wedstrijd begint bij de voorbespreking. Nu was de rust noodzakelijk om de spelers weer te laten geloven in de winst.
De tweede helft was aanzienlijk beter. Waarbij Jochem en Niek het initiatief namen. Jochem liet nog even zien waarom hij zo goed kan voetballen, op een weergaloze wijze speelde hij vier man uit. De in grote getalen aanwezige supporters stonden op de banken en de D2 begon weer te voetballen.
De 1-1 eindelijk en gescoord door Joppe en we gingen door met waar we in de eerste helft mee gestopt waren, met het missen van kansen. HFC speelde met hun hart en wilde winnen van de koploper. In de spaarzame momenten voor onze goal was HFC zeer gevaarlijk. We kwamen goed weg want ik telde al de 1-2. Gelukkig wist HFC het net niet te raken.
De tijd verstreek, de supporters werden zenuwachtig, was HFC het team dat Alliance D2 van hun kampioen aspiratie afhield. De laatste minuut nog steeds 1-1. Een corner voor Alliance, hoog boven iedereen toornde Niek, hoofd naar achteren en inknikken die bal, de 2-1 in de allerlaatste 30 seconden.
Dit is het geluk van een echt kampioensteam, doorgaan met voetballen tot de laatste seconde. Alliance verdiende te winnen. Maar belangrijk voor alle spelers, je kunt een wedstrijd alleen winnen als de instelling goed is en dat begint al bij de voorbespreking. Helaas onze concurrent HBC verloor ook niet, daardoor moeten we nog 4 punten halen in de laatste twee wedstrijden.