D2 stopt de runner up BSM D2 (28-11-2015)

De resultaten van BSM D2 in de afgelopen wedstijden waren indrukwekkend. De afgelopen weken geen wedstrijden meer verloren. In de eerste wedstrijden van de competitie liet BSM nog wel een paar punten liggen. Het succes van de laatste weken is verklaarbaar. Mick vertelde dat de spits van BSM een ex AZ-jeugdspeler was. Na vier competitiewedstrijden versterkte deze speler BSM D2. Wij rekenden op een geduchte en gemotiveerde BSM.
Op een heerlijk kunstgras veld en een lekker zonnetje begon de wedstrijd. De eerste twintig minuten verliepen stroef. Colin had zijn aanvoerdersband afgegeven aan Jochem, vanwege stem problemen!! Het gemis van de aanvoerdersband bij Colin viel hem waarschijnlijk zwaar omdat zijn directe tegenstander Colin de baas was. Bij Jochem was de aanvoerdersband waarschijnlijk een te zware belasting, hij liep achter zijn tegenstander aan. Teun was in de eerste minuut getackeld en het leek erop alsof Teun de volgende twaalf minuten nog op de grond lag. We zaten niet echt goed in de wedstrijd.
Ondanks het stroeve spel toch de 0-1, na een mooie actie van Thomas voorgeven aan Joppe en de 1-0 met zijn linkerbeen. Lang konden we niet genieten van de 0-1, de ex AZ-speler schoot de bal van 20 meter afstand in de kruising. Justin, onze keeper, was kansloos en had alleen maar waardering voor de schitterende goal. De tweede helft begon niet veel beter, binnen 30 seconde lag de bal al achter Justin, gelukkig voor ons rolde de bal langs de goede kant van de paal.
Het was genoeg geweest. Daan en Max namen het initiatief en zorgde voor de juiste impulsen en opbouw, Colin en Jochem herstelden zich uitstekend en de tweede helft was het 25 minuten lang aanvallen over links en dan weer rechts. Gijs diep sturen en de 1-2 stond op het scorebord. Een kleine tegenslag, uit een corner scoorde de ex AZ-spits, hij kopte de bal schitterend in 2-2.
Kansen genoeg maar niet aan ons besteed, Gijs over, Joppe langs de paal, Gijs op de keeper, Max naast en Thomas raakte de zijkant van het net. Het was weer tijd om te wisselen.
De derde goal was een beauty, een tikkie tak goal. Teun opent van links naar rechts op Thomas, Thomas naar Gijs, Gijs naar Max en Max terug op Teun, een laag schot vanaf de 16 in de rechterhoek van de goal 3-2. De 4-2 was wederom van Teun, Teun komt voor zijn speler en lobt de bal over de keeper.
Wederom een heerlijke wedstrijd. Het plezier bij de spelers straalt ervan af. Opvallend is dat het hele team voor elkaar wilt werken en gebruik maken van elkaars sterktes en mogelijkheden.
Jongens nog 7 punten moeten we halen om kampioen te worden, dus as zaterdag HFC niet onderschatten.