D3 verovert de koppositie maar...

Oh wat was het nog donker rond de klok van 8 uur, opeens werd het gauw licht immers voor de D3 stond om 8.30 uur de competitiewedstrijd tegen DSS D5 op het programma. Na vorige week waar we bij Velsen een hele slechte 1ste helft spelen en een hele goede tweede helft was het nu de beurt aan DSS, hoe gaan de jongens om met de druk. Vooraf wisten we dat we tegen de nummer één in deze competitie goed voor de dag moesten komen. Om half 9 dus de aftrap, de D3 trok gelijk ten aanval, DSS werd ver teruggedrongen op eigen helft.
Er werd heel erg goed gespeeld, de D3 kwam verdiend op voorsprong door Joshua 1-0. Daarna was er voor DSS geen houden aan, de D3 was veel sterker, we konden niet zien dat we tegen de leider in deze competitie speelden. Waren wij zo goed, of was DSS niet in zijn doen, persoonlijk denk ik het eerste, de D3 speelde het tikkie takkie voetbal, DSS werd helemaal zoekgespeeld. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten Silven werd neergelegd in het strafschopgebied, scheidsrechter Martijn wees resoluut naar de stip. Silven nam zelf de penalty, feilloos schoof hij de bal in het doel 2-0. Na 20 minuten bracht de coach Brody in het veld. Dit keer als linksbuiten. Het maakt Brody niet uit, zowel met rechts als met links schiet hij even makkelijk, dit resulteerde ook in de derde treffer, Brody dook links op en door een fout van hun keeper verdween de bal in het doel 3-0. Dit was tevens de ruststand. Het mooie tussenstand met goed spel. De tweede helft was even wat minder, maar wat wil je met 3-0 voor. Het was aan de keeper van DSS te danken dat de marge niet groter was. Halverwege de tweede helft kreeg de D3 zijn tweede penalty, ach met 3-0 voor lieten we Yannick de pingel nemen ook omdat hij het graag wilde. Hij blijkt een penaltykiller te zijn, 4-0. Met nog 5 minuten te spelen scoorde DSS nog tegen 4-1. Achterin stond het goed, een hele goed wedstrijd van de D3.
In ieder geval is de D3 nu koploper, maar hebben het niet in eigen hand, de D3 is deze najaarscompetitie uitgespeeld, alleen de nummer 2 Terrasvogels moet winnen volgende week bij Geel Wit, dat lijkt me geen probleem, maar je weet het nooit.
Volgende week wacht de D3 een oefenwedstrijd tegen SVW`27 en de week erna volgt de return oefenwedstrijd in Heerhugowaard tegen hetzelfde team.