C4M dapper ten onder in Zwanenburg

Jammer dat de meiden pas in de 2e helft vrijuit gingen voetballen, net als twee weken terug thuis tegen Hoofddorp. Toen begonnen ze pas na 0-4 te voetballen, nu werden ze - uit tegen de nummer drie Zwanenburg - veel sterker na de 3-0 ruststand. Tussen de strafschopgebieden waren wij heer en meester, maar in het fanatiek verdedigen en in het scoren bleven we in gebreke. Bij het eerste doelpunt mocht een van hun spitsen (een C1-speler, maar ja, qua leeftijd mag dat…..) ongehinderd doorlopen en scoren. We kwamen bijna gelijk na een geweldige sprint van Lize, maar haar lobje was net niet hoog genoeg. En zo misten we meer aardige mogelijkheden in die 1e helft. En da’s jammer, want daardoor doen jullie jezelf tekort. Ook is het zonde voor de vandaag weer uitstekend keepende Belle, dat bijvoorbeeld de 2-0 viel na een geweldige redding van haar, want de rebound was voor een aanvaller. De 3-0 viel na een onnodige corner, er werd weer wat afwachtend verdedigd en de bal sloeg binnen. Toen viel Zhitao geblesseerd uit en vroegen we ons af hoe hoog de score zou worden.
Maar na rust liep het beter. Eindelijk, eindelijk hoorde ik mijn normaal zo luidruchtige meiden elkaar coachen. En aanmoedigen. Het middenveld kreeg de overhand. Jeesica, Anna, Luca en de jarige Lune maakten veel meters en stuwden de aanvallers naar voren. Rubie speelde lekker actief. Lize had zelfs een erg goede tweede helft, maar de eindpass op de spitsen Hannah en Uzza was vaak net niet optimaal. Verder dan een schot op de paal van Lize kwamen we niet. Wel speelden de meiden een van hun beste helften van het seizoen. De verdediging stond in de 2e helft weer onder leiding van Eef en Sterre, wat goed uitpakte. Jessica, Hannelore en Roos zaten kort op de bal, hielden meestal hun tegenstanders en het lukte zelfs steeds beter om ook hun C1-speler te neutraliseren. Het prima keeperswerk van Isabelle deed de rust. Er ging niks meer in.
De complimenten van de tegenstander (en de eigen supporters) waren terecht! En we hebben dit seizoen bepaald niet te klagen over de scheidsrechters; de fluitist van vandaag was ook weer prima (net als bij DSK overigens).