Alliance ’22 dankt doelman Kauling

hdcupabDe zaterdagtak van Alliance ’22 plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup door na strafschoppen van DIO te winnen. Na negentig minuten hadden beide ploegen één keer gescoord.

Danny den Besten opende na rust namens DIO de score. Rutger Leeuwe zorgde voor de gelijkmaker van Alliance. In de strafschoppenreeks waren beide doelmannen uitstekend op dreef. DIO-doelman Davy de Back stopte drie penalty’s. Zijn collega van Alliance deed het nog beter. Ben Kauling was na afloop de gevierde man door maar liefst vier strafschoppen te keren. Daarmee plaatste de zaterdagvierdeklasser zich voor de kwartfinale.

United/DAVO en RCH schaarden zich dinsdag bij de laatste acht van de Haarlems Dagblad Cup. Na strafschoppen schakelde United/DAVO Pancratius uit terwijl RCH met 2-4 te sterk was voor DSOV.

Afgelopen weekeinde plaatsten Bloemendaal, EDO, Hillegom en Schoten zich al. De laatste kwartfinalist komt uit het treffen tussen Stormvogels (zat) en HBC. Dat duel werd dinsdag door de vele regen afgelast. Een nieuwe datum voor de wedstrijd is nog niet gevonden.