Stormen waaien over

De stand vooraf liet aan duidelijkheid niets te wensen over: wilde de nr 2 Alliance MA1 (16 punt) aansluiting houden met de nr 1 Jisp (18 punt) dan moest het de tegenstander van vandaag, de nr 3 (Volendam, 12 punt maar 2 wedstrijden minder) van het lijf houden. Winnen was dus de eigenlijk de enige optie.
Een krachtige zuidwesterwind blies over het veld van Alliance, en dan lijkt het altijd of 1 van de partijen een windvoordeel heeft. Lijkt, want de meiden van Alliance MA1 startten met de wind in de rug, dus dan denk je, da’s mooi, lekker knallen op die goal, kat in het bakkie. Maar het liep helemaal anders…

Alliance nam wel in de eerste tien minuten het initatief, met bijvoorbeeld een schot op goal in de 7e minuut door Ilse. Maar toen liep even later op rechts - eigenlijk pas voor het eerst - de snelle spits van Volendam onze back Bo zomaar voorbij en maakte met een strak schot de openingstreffer. Tegenvaller natuurlijk, maar Alliance probeerde meteen iets terug te doen: de strakke hoekschop van Nena kopte Tosca echter ruim over. In de 18e minuut ontsnapte Alliance zelf aan de tweede goal tegen want een verkeerd geraakte bal belandde bij de spits van Volendam, maar de bal werd gelukkig over het doel geschoten. Nog geen minuut later belandde een listig schot van onze spits Ilse op het Volendamse doel, aah, jammer hoor. Het spel golfde in deze fase op en neer, maar helaas bracht al weer een uitbraak van de snelle Volendamse spits de oranje-zwart ploeg op een 2-0 voorsprong uit een rebound nadat keepster Noor het eerste schot van de spits nog had geblokt. Het wind’voordeel’ bleek vervolgens eigenlijk een nadeel te zijn, want veel passen van Alliance hadden teveel snelheid voor onze spitsen om iets mee te kunnen doen. Even voor rust, kreeg Alliance een vrije trap. Aanvoerster Nena nam die bal, hield rekening met de wind en schoot de bal beheerst over de muur, maar helaas te veel op de keepster, die de bal dan ook tegenhield. En vlak voor rust schoot Tosca nog rakelings naast, en dat had natuurlijk een perfecte aansluittreffer geweest. In voetbaltaal: ja-en-dan-had-je-dus-een andere-wedstrijd-gekregen. Met als vooruitzicht de wind tegen te zullen krijgen, konden de Alliance meiden een zware tweede helft tegemoet zien…

Hoewel al meteen na rust Alliance een kans kreeg, schoot nog geen minuut later daarna Volendam al weer naast. Het bleek toch een goed georganiseerde en technische ploeg te zijn, met gevaarlijke schoten op het Alliance goal, zo spatte een hard geschoten bal terug van het Alliancedoel. Toch gaven onze meiden zich niet zo maar gewonnen. Verbeten werd om iedere bal geknokt, zo veroverde bijvoorbeeld Guus de bal in een mooi duel, en dit duel stond ook wel symbool voor de onverzettelijkheid van Alliance, goed gedaan hoor meiden!

En intussen hield Noor de ene na de andere bal die op haar goal werd afgevuurd tegen. En dan eindelijk door goed doorzetten van Bo een goal, maar die werd helaas – enigszins dubieus – door de grensrechter van Volendam afgevlagd voor buitenspel. Een goaltje leek Alliance dus niet gegund te worden, sterker: en zo gaat het vaak, na deze afgekeurde goal kwam niet lang daarna een bal kwam ongelukkig op Julia’s hand terecht in het 16 metergebied en zo kreeg Volendam de derde goal in haar schoot geworpen. Pech dus, en de wedstrijd was beslist. Toch gaven de meiden zich nog steeds niet gewonnen en Noor hield haar doel zo goed mogelijk leeg. Tegen weer een uitbraak van de snelle Volendamse spits met een hard schot op de goal, had Noor geen kans meer. 4-0 dus voor Volendam en dat was ook de eindstand. Dank aan Reinier voor het vlaggen in dit baggerweer met harde wind en regen, maar don’t forget: stormen waaien over, dus de volgende pot pakken we weer drie punten!

Roger

De actuele stand op: http://www.alliance22.nl/voetbal/wedstrijden/team-uitslagen-standen-programma#ju-tabs-746531_11