D3 verliest topper bij Hoofddorp

Voor de D3 stond deze zaterdag de topper in en tegen Hoofddorp D4 op het programma, met in ons achterhoofd, dat Hoofddorp de toenmalige koploper Terrasvogels op een gelijkspel hield, waardoor de D3 de koppositie overnam. Bij verlies passeert Hoofddorp de D3 op de ranglijst. De D3 kwam prima uit de startblokken zette druk naar voren wat we vooraf hadden afgesproken, helaas viel de goal aan de andere kant, keeper Koen beoordeelde de bal verkeerd waardoor Hoofddorp op 1-0 kwam, een beetje tegen de verhouding in. Na het eerste kwartier hebben we ook met de 4 wissels die we hadden wat omgegooid in het elftal, o.a Silven van laatste man, de spits in. Deze omzetting had succes want uit een solo van eigen helft bracht Silven de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Nog voor rust kreeg de D3 een terechte strafschop toegewezen. Door een goede reactie van de keeper stopte hij de pingel van Tom. 1-1 was de ruststand. De tweede helft, vooral het eerste kwartier verliep moeizaam, er was geen inzet wat we wel de eerste helft zagen. In de rust heb ik nog aangegeven dat er meer van afstand geschoten moet worden, Brody nam de opmerking serieus en pegelde de bal langs de keeper in de goal. 1-2. Die stand bleef lang op het scorebord echter Hoofddorp kwam langszij 2-2. Niet veel later kwam Hoofddorp op voorsprong, hier had de scheidsrechter voor moeten fluiten want het was doorlopen op keeper Koen. We hadden nog maar 7 minuten te spelen, wat gaan we doen, toch proberen iets te forceren, achterin één tegen één spelen, vlak voor tijd kreeg de D3 nog een paar corners, keeper Koen ging ook mee naar voren, het waren gevaarlijke corners van Tom, totdat de bal achter de doellijn was, zelfs aan de zijkant kon ik het zien, toen was er een speler van Hoofddorp die dacht hetzelfde, en dus de bal in zijn handen pakte, scheidsrechter zei “nee” geen doelpunt maar wel strafschop, helaas net voor het laatste fluitsignaal schoot Brody de pingel over de goal.

Jongens jullie hebben prima gespeeld, op naar volgende week, dan wacht ons de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal…..