MA1: een tien met griffel

Op deze mistige dag moesten de meiden van MA1 een wedstrijd spelen tegen middenmoter Vitesse. Bij winst zou de koppositie gepakt kunnen worden . Vraag was: hoe waren de meiden uit de 'herfststop' gekomen - de laatste wedstrijd was toch al weer drie weken geleden. Uw verslaggever kon niet ter plaatse zijn, maar dankzij zijn vooruitgeschoven post de geblesseerde Nina, die trouw het wedstrijdverloop, doelpunten en doelpuntenmaaksters noteerde, kon dit verslag toch het levenslicht zien. En hoe hing de vlag er dan bij de meiden MA1 na al die wedstrijdloze weken? Nou ik kan er kort over zijn: prima, uitstekend, superfit (- en zo kon het gebeuren dat Bo in de 9e minuut de score al opende. Een minuut later probeerde Vitesse toch druk te zetten, maar uit de twee hoekschoppen die zij kreeg vielen geen goals. Vijf minuten later besloot Lisette dat het tijd was voor haar 'moment of fame' en maakte ze de 2-0. Luttele minuten later kreeg Ilse een goede kans, maar de bal ging rakelings naast. En toen dacht Jippe op haar beurt, kom, laat ik er ook eens eentje inprikken, pats een knal in de linkerkruising, mooie goal hoor. En what about Tosca, al drie goals gevallen en nog geen een van haar als de topscoorster? Dat kon natuurlijk niet, een actie van haar strandde in eerste instantie op de Vitesse-keepster, maar in de rebound maakte ze haar doelpunt. Zou het de enige blijven vandaag? Tuurlijk niet, scoren ligt Tosca bijzonder goed dit seizoen, dus een dikke tien minuten later maakte zij uit een steekpass haar tweede goal en warempel nog geen vier minuten later, vlak voor rust scoorde ze nog een keer 6-0, hoera weer een hattrick. Goed gedaan hoor Tosca!
Na de rust zorgde het middenveld samen met de verdediging ervoor dat Vitesse geen mogelijkheid kreeg ook maar iets te proberen richting Noor. Er werd meteen weer opgebouwd richting de aanvallers. Er moest toch nog wel eventjes worden gewacht op de 7e goal maar om 15.25 liet de keepster van Vitesse (die beslist meer te doen had dan Noor, maar ja de hele tijd de bal uit het net moeten vissen is ook geen pretje) een bal van Nena door de handen glippen. Tja door de mist wordt zo'n bal een glibberige knikker, dus dan valt het lang niet mee om die klemvast te pakken als keepster. Maar voor Nena was het natuurlijk mooi, want ook zij heeft recht op haar doelpuntje in zo'n wedstrijd, toch? Een dikke tien minuten scoorde Ilse uit een 1-twee met Jippe nu lekker wel die goal die er in de eerste helft niet inging: 8-0. Wel eens meegemaakt, dat de score in een wedstrijd maar oploopt en oploopt en oploopt en dat als je in de buurt van de tien komt, mensen dan in hun hoofd of hardop 10, 10, 10 beginnen te roepen. Of het hier ook gebeurde, vermelden de aantekeningen niet, maar het zal vast wel iemand door het hoofd gegaan zijn. En wat zei ik net over een doelpuntje voor Nena? Waarom bescheiden daarin zijn, want ze scoorde uit een rebound na actie van Tosca, mooi ook het negende doelpunt en verdomd als het niet waar is, ook nog eens het tiende en laatste doelpunt. Ook een hattrick dus voor Nena, en zo hadden we maar liefst twee hattricks deze middag, een ongekend succes. Dat is een tien met griffel meiden!
Dus nu naast de schoenen lopen? Nee hoor want laten we de nummer 2 Jisp met maar 1 punt minder (15 punt), maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld niet vergeten, en vooral ook niet de nummer 3 Volendam die nog maar 4 wedstrijden heeft gespeeld maar al wel 12 punten heeft en die deze dag met maar liefst 13-0 won. De eerstkomende competitiewedstrijd op 15 november is thuis tegen...Volendam, dus dat wordt een echte topper, en misschien beslist die wedstrijd wel wie er de winterkampioen wordt. Goed blijven trainen dus meiden en blijf gefocust.